Acer Liquid E700
recenze

Acer Liquid E700

Tři SIM a skvělá výdrž
17

Již v červnu představený model, který se u nás začal v září prodávat, se nyní dostává i k nám do redakce. Tento model střední třídy jde proti všem trendům zeštíhlování a místo toho se zaměřuje na daleko důležitější vlastnost – výdrž na baterii, která je na velmi dobré úrovni. Nevídanou funkcí je také podpora hned tří SIM karet najednou.

Modelů ve střední třídě je opravdu hodně a výrobci si začínají uvědomovat, že pokud chtějí přilákat potenciální zákazníky, musí nabídnout „něco navíc“. A přesně tímto se řídil Acer při tvorbě dnes recenzovaného kousku. Najdeme v něm totiž celkem tři sloty na SIM karty, což je opravdu ojedinělá vlastnost a telefonu to dává konkurenční výhodu, tedy v případě, že tuto funkci využijete. Také velká baterie s kapacitou 3 500 mAh rozhodně potěší a výdrž je opravdu slušná. Nezapomnělo se ani na tradiční tlačítko AcerRAPID, umístěné na zádech telefonu. Zbylé parametry potom spadají do střední třídy, bohužel si tu už ale nenašlo místo například LTE či NFC.

Obsah balení

  • USB kabel
  • zástrčka do zásuvky
  • špuntová sluchátka
  • úvodní příručka
Obsahem krabička nepřekvapí

Technické parametry Acer Liquid E700

Kompletní specifikace
Konstrukce147,3 × 73 × 9,9 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 840 × 2 160), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 088 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:40 hodin
DostupnostQ3 2014, 5 500 Kč

Acer Liquid E700 – videopohled

Design a konstrukce: o kompaktnost tu nejde

Při pohledu na zařízení vás zaujmou jeho poněkud větší rozměry. Je totiž ve všech směrech rozměrnější než běžné 5palcové modely a rozměry tak konkrétně činí 147,3 × 73 × 9,9 mm. Za to může především umístění hlasitého reproduktoru na přední stranu pod displej, což je na druhou stranu velmi dobrý krok. Větší tloušťka je potom dána zasazením větší baterie, a opět tento krok kvitujeme s povděkem, hlavní přeci je, že nám telefon dlouho vydrží a příliš tenký telefon by se nám mohl i ohnout, no ne?

Kvůli hlasitému reproduktoru je telefon o něco vyšší

Na přední straně narazíme samozřejmě na displej, nad kterým najdeme kompletní sadu čidel, notifikační LED diodu, přední kamerku a překvapivě i přisvětlovací LED diodu, selfies ve tmě už vám tedy nejsou zapovězeny. Pod displejem se poté, kromě již zmiňovaného reproduktoru, nachází trojice senzorových tlačítek, která nedisponují podsvětlením, ve tmě tedy budete občas tápat, nechybí však vibrační odezva.

Matný povrch zad je příjemný na omak

Zadní kryt je vyroben z lehce měkčeného plastu, který se příjemně drží a nevyklouzává. Na zádech potom narazíme na čočku fotoaparátu spolu s přisvětlovací LED diodou a tlačítko AcerRAPID. Na horní straně se nachází 3,5mm jack konektor a vypínací tlačítko, přehmatávání se tedy nevyhnete. Spodní strana je až na mikrofon zcela prázdná, nabíjecí konektor se totiž umístil na pravém boku, těsně nad tlačítka pro regulaci hlasitosti. Levý bok už potom neobsahuje žádné prvky výbavy.

Zpracování konstrukce se povedlo na jedničku

Ty zbývající totiž najdeme pod zadním krytem, a sice uživatelsky nevyměnitelnou baterii a rovnou 4 sloty! Pokud byste se divili, k čemu tolik slotů, tak vězte, že v telefonu můžete používat hned tři SIM karty typu microSIM naráz, čtvrtý slot potom využijete pro rozšíření paměti pomocí paměťových karet typu microSD. Co se týče celkového zpracování, tak zde odvedli inženýři skvělou práci, konstrukce je totiž prvotřídní, s povrzáváním se nesetkáte ani při silném zmáčknutí a stejně tak se i telefon pohodlně drží v ruce a nevyklouzává. Hmotnost 155 gramů potom nijak extra nevybočuje.

Displej: více není třeba

Telefon disponuje 5palcovým zobrazovačem s HD rozlišením, tedy 1280 × 720 pixelů, což nám dává jemnost 294 ppi. IPS panel poskytuje dobré pozorovací úhly a dostatečná je i čitelnost na přímém slunečním světle. Disponuje navíc zvýšenou citlivostí, můžete tedy telefon používat i v rukavicích. Automatická regulace funguje většinou spolehlivě, jen občas z nějakých důvodů ztlumí displej, i když se okolní podmínky nezmění. Samotný panel je krytý odolným sklíčkem, které svou práci odvádí spolehlivě. I přes to, že tu není FullHD rozliišení, se na displej příjemně dívá a jemnější rozlišení vůbec neschází, většina uživatelů tedy bude spokojena.

Kvalita i pozorovací úhly displeje jsou dostatečné

V mřížce reproduktoru na volání je skryta notifikační LED dioda, jejíž intenzita je na dobré úrovni a při příchozí notifikaci vás upozorní buď zeleným, nebo modrým blikáním. Zelená je vyhrazena pro SMS zprávy, e-maily či zprávy z messengeru, naopak modře vás upozorní na zprávy Skype nebo dění na Facebooku. Červeným svitem vás potom obdaří v případě nabíjení telefonu. Žádnou změnu barvy nebo jiných parametrů potom v nastavení nenajdete.

Zvuk: stereo to není

I když při pohledu na přední stranu můžete mít pocit, že telefon disponuje dvojící stereo reproduktorů, není tomu tak, hraje totiž pouze spodní. Jeho hlasitost je na dobré úrovni a s přeslechnutím nebudete mít problém. Stejně tak nezavrhnete i kvalitu reprodukce, zvuk je dobře prokreslený a nechybí i basová složka. Acer navíc přidává funkci DTS Studio Sound, která vám po aktivaci umožní měnit úroveň basů a výšek. Můžete si také vybrat z přednastavených profilů hudby, funguje tedy jako ekvalizér.

Po zvukové stránce telefon potěší

3,5mm jack konektor vám klasicky zprostředkuje kvalitnější hudební požitek, a to i při poslechu s dodávanými sluchátky, zde tedy v podstatě není co vytknout.

Baterie a výdrž: jen tak vás neopustí

Telefon je osazen uživatelsky nevyměnitelným akumulátorem s kapacitou 3 500 mAh. Už na první pohled je to vskutku úctyhodná kapacita a projevilo se to také na výdrži. Pokud totiž budete zařízení aktivně používat, budete po celou dobu připojeni k síti, několikrát kouknete na internet, pustíte si pár skladeb a vyhrajete několik levelů vaší oblíbené hry, tak vás o nabíječku požádá až příštího dne večer, vystačí tedy na 2 dny používání. Pokud však omezíte připojení k internetu a celkově budete s telefonem zacházet šetrněji, obdaří vás klidně třemi až čtyřmi dny výdrže na jedno nabití, jedná se tedy o velmi příjemný nadprůměr.

Acer Liquid E700

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon přes Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách nastaveným na 50 %. Video bylo přehráváno úchvatných 10 hodin a 25 minut a jedná se o jeden z nejlepších výsledků na poli mobilních telefonů. Například Blackberry Z3 vydrželo 9 hodin a 55 minut a Nokia Lumia 735 9 hodin a 47 minut. Do 80 % se potom nabije za 1 hodinu a 17 minut, do plné kapacity si vymezte 2 hodiny a 40 minut.

Hardware: klasika s větší RAM

Pod kapotou najdeme čtyřjádrový procesor MediaTek 6582 taktovaný na 1,3 GHz a tomu sekundují 2 GB RAM, ze kterých zbývá po spuštění zhruba 1,3 GB. Grafickou část má na starost čip Mali-400 MP. Vnitřní paměť vám nabídne 16 GB prostoru a využít z něj bude možno 12,5 GB. Nechybí ani podpora paměťových karet do velikosti 32 GB, na které jdou přesouvat i aplikace.

Benchmark testy: AnTuTu, NenaMark 2, Vellamo a 3DMark

Herní výkon telefonu nechybí a dopřejete si i takové pecky jako Asphalt 8 nebo Dead Trigger 2. Plynulost prostředí je už na tom bohužel hůře a nejednou se setkáte s trhanými přechody nebo pomalejší odezvou.

Uživatelské prostředí: KitKat a AcerRAPID

Prostředí zajišťuje Android ve verzi 4.4.2 KitKat spolu s lehkou nadstavbou AcerFLOAT, oproti čistému Androidu zde tedy narazíte na několik grafických úprav, především v menu nebo notifikační liště.

Ze zamykací obrazovky můžete rychle spustit čtveřici aplikací, které si sami zvolíte. Odemknutí potom můžete provést libovolným tahem po displeji či potažením zámku. Notifikační lišta kromě zobrazování notifikací umožňuje rychlou manipulaci s funkcemi, které si také můžete libovolně upravit. Co se týče svižnosti samotného prostředí, tak to místy pokulhává, setkáte se s trhanými přechody a občas i s ukončením aplikace. To ale platí především pro hektické používání tohoto zařízení. Při „normálním“ používání vám menší plynulost a pády aplikací příliš ztrpčovat život nebudou, i tak se však pochopitelně jedná o nedostatek. Nepříjemnosti také vyvolala softwarová chyba, která se vyskytla při prohlížení menu widgetů. Pokaždé totiž způsobila restart celého menu, k widgetům jste se tedy nedostali. Naštěstí se tento problém vyřešil obnovením továrních dat a navíc je možné, že se jednalo pouze o chybu našeho kusu.

Jednou ze zajímavostí je také speciální tlačítko na zádech tzv. AcerRAPID. To slouží hned k několika účelům. Pomocí něj můžete jednoduše odemknout telefon, nemusíte tedy přehmatávat na vypínací tlačítko a navíc se dostanete hned na hlavní obrazovku. V případě, že se nacházíte na hlavní obrazovce, tak při opětovném zmáčknutí se rychle dostanete do vámi určené aplikace. Pokud však tlačítko podržíte déle, automaticky se spustí fotoaparát a pomocí něj také můžete pořizovat fotografie. Nastavit si vaši oblíbenou aplikaci, případně zakázat spouštění fotoaparátu můžete provést v nastavení.

Předinstalovaných aplikací zde najdete pěknou řádku. Kromě již tradičního kompletu od Googlu, který zahrnuje Gmail, Mapy, Hangouts, Hudbu nebo YouTube, tu narazíme také na aplikace přímo od Aceru. Výčtem to jsou Acer SnapNote, AcerCloud, Dokumenty, Hudba, Jednoduché snímkování, LiveScreen a Vzdálené soubory. Ke spuštění všech těchto aplikací potom potřebujete účet Acer, neboli AcerID.

Fotoaparát: průměr s čelním bleskem

Telefon dostal do vínku 8Mpx snímač, kterému nechybí přisvětlovací LED dioda nebo automatické ostření. Prostředí fotoaparátu je propracované, i když pro někoho možná až „přepracované“. Najdeme tu výběr hned z několika režimů, a sice HDR, panorama, zkrásnění obličeje, pohled z více úhlů, neboli vytvoření tzv. 3D fotografie, nebo snímání prezentací. V nastavení nechybí vyvážení bílé, kompozice a hodnot ISO, stejně tak možnost zvolit si rozlišení, a to jak v širokoúhlém formátu, tak i ve čtvercovém, tedy v poměru 4:3. Zajímavostí je Oblíbený režim, tedy že si v nastavení zvolíte váš nejpoužívanější režim, a ten se zobrazí pod tlačítkem fotit, nebudete tedy muset pokaždé lovit v nastavení a můžete tak rychle vyfotit například panoramatickou scénu. Bohužel se ale setkáme s občasnou nefunkčností samotné aplikace, kdy po spuštění fotoaparátu zůstane obrazovka černá a při zmáčknutí tlačítka zpět se objeví hláška: „Aplikace Fotoaparát přestala pracovat.“ S tímto neduhem se však setkáte jen zřídka.

Prostředí fotoaparátu

Kvalita fotografií je na úrovni střední třídy, tedy žádné extra detaily, na druhou stranu snímky postrádají výraznější šum a za dobrých světelných podmínek fotí telefon vcelku obstojně. V interiéru a při zatažené obloze jde kvalita samozřejmě dolů, vcelku jde ale o obstojný zaznamenávač. Co bych ale určitě ocenil, je rychlejší odezva, stejně tak i zaostřování by mohlo být svižnější.

Testovací fotografie

Video dokáže natáčet v rozlišení 1 920 × 1 088 pixelů s 29 snímky za sekundu a nechybí kontinuální zaostřování. Pro jeho kvalitu platí to samé, co pro fotografie, tedy neoslní přílišnou kvalitou, na displeji telefonu však vypadá velmi dobře a to bude většině uživatelů postačovat.

Acer Liquid E700 – testovací video, 1080p

Telefon také disponuje přední kamerkou, na které by nebylo nic zvláštního, jelikož rozlišení 2 Mpx již dnes nikoho neoslní. Oslnit, nebo spíš oslepit se vás ale bude snažit přední LED blesk, focení sama sebe teď tedy můžete provádět v podstatě za jakýchkoliv světelných podmínek.

Přední kamerka: den / noc s bleskem

Multimediální funkce: Android klasika

V této kapitole se neodehraje nic překvapivého, všechny funkce jsou totiž velmi podobné ostatním Android zařízením. K poslechu hudby využijete přímo Google aplikaci Hudba Play, kterou netřeba popisovat. K hudbě se však vztahuje ještě jedna aplikace, a to konkrétně Hudba od Aceru, která se po aktualizaci přejmenuje na abMusic. Ta vám po přihlášení pomocí AcerID umožní stahovat nebo nahrávat hudbu z osobního cloudu a navíc ji synchronizuje se všemi připojenými zařízeními. Můžete tedy využít i tuto alternativu.

Galerie vám tradičně umožní prohlížení vašich fotografií a nechybí i možnost úprav, můžete tedy přidat efekt nebo fotografii oříznout i orámečkovat. K prohlížení videí a sledování filmů využijete aplikaci Videa, kterou také známe z jiných Androidů. Telefon zvládá i různé formáty jako .mp4, .avi nebo .mkv. Většina uživatelů ale stejně sáhne po alternativním přehrávači z obchodu Google Play, a to zejména pro jejich hlubší nastavení nebo možnost externích titulků, kterou vestavený přehrávač postrádá. Stejně jako u hudby tu najdeme také Acer aplikaci abVideo. Ta se opět prováže s cloudovým úložištěm a umožní tak sledování videí z něj. Z dalších funkcí zmiňme FM rádio, které funguje až po připojení sluchátek a podporuje i funkci RDS.

Telefonování: když dvě SIM karty nestačí

U telefonování jako takového vás nečeká žádné překvapení, jelikož tu najdeme klasickou Android aplikaci, která funguje spolehlivě a nabízí známý seznam kontaktů, který se synchronizuje s Google účty, Facebookem nebo Skype kontakty. Stejně kvalitní je i samotný hovor, jelikož je reproduktor dostatečně hlasitý.

Nad čím se už ale hodně lidí pozastaví, je možnost použití hned tří SIM karet najednou a každá je typu microSIM. Tuto možnost k nám model přináší v podstatě poprvé, pokud jste tedy náročný uživatel a nevíte si rady s několika telefony, tento spojí hned tři do jednoho. Všechny SIM karty samozřejmě fungují najednou a na všech také využijete 3G připojení.

Zprávy: žádné změny

Základní funkce, kterou telefon plní bez problémů. K psaní využijete buď klasickou Android klávesnici, nebo klávesnici Swype, která je zde předinstalovaná. Oproti klasické nabízí možnost psaní tažením po klávesnici a podporuje také český slovník, na opravu a návrhy se tedy můžete spolehnout. Samotná aplikace Zprávy potom pochází z čistého Androidu a kromě napsání a přečtení SMS neposlouží už k ničemu, funguje však bez problémů.

Ke kontrole vašich e-mailů můžete použít hned dvě aplikace, nativní E-mail a dobře známý Gmail. Obě aplikace fungují na stejném principu, tu druhou však využijete pouze pro účty Google. Stejně jako ve zprávách zde nenarazíme na nějaké převratné funkce, vše prostě funguje jak má.

Organizační funkce: běžná nadílka

V tomto odstavci se nesetkáme s žádným překvapením a telefon disponuje všemi funkcemi známými z ostatních Androidů. K psaní či vytváření dokumentů využijete aplikaci Polaris Office 5 v plné verzi. Nechybí tu také budík, stopky či odpočet času. Pro zapomínavé nebo zaneprázdněné je tu připraven úkolovník a kalendář s možností propojení s účtem od Googlu. Najdeme tu také správce souborů nebo kalkulačku.

GPS a navigace: přesné a rychlé

Zařízení nechybí ani GPS modul, který využijete jak pro navigaci, tak i pro sdílení polohy se svými přáteli například přes Facebook. Jako mapovou aplikaci zde máme klasické Mapy od Googlu, které fungují spolehlivě, stejně tak i samotná GPS s podporou A-GPS. Zaměření polohy proběhne v rámci několika vteřin, pouze výjimečně to potrvá déle, a to zhruba půl minuty.

Datové funkce a konektivita: nadstandard se nekoná

Připojit se k internetu telefon dokáže hned několika způsoby. Buď pomocí Wi-Fi b/g/n nebo datového připojení v podobě EDGE, GPRS a HSPA+. Na LTE tu už bohužel nenarazíte, a i když je to v této kategorii ještě pochopitelné, konkurence už tuto funkci mnohdy nabízí. Najdeme tu také Bluetooth v nízkoenergetické verzi 4.0, na NFC se bohužel nedostalo. Výrobce však nezapomněl na funkce USB OTG, není tedy problém připojit flash disk. K počítači se potom připojí jako Zařízení pro média (MTP) nebo jako Fotoaparát (PTP).

Acer Liquid E700

K surfování určitě potřebujete prohlížeč, který je zde zastoupen buď klasickým Android prohlížečem nebo jeho alternativou Google Chrome. Ani jeden z nich potom nepodporuje technologii Flash. Při práci s ním jsem však byl spokojen, vše je totiž ukázkově svižné.

Závěr: až na ty chyby…

Toto zařízení by se mohlo stát velmi dobrým zástupcem střední třídy a nabídnout uživatelům hned několik příjemností, bohužel však telefon sráží několik zbytečných nedostatků.

Největší mínus je prostředí telefonu, které není příliš optimalizované, setkáme se zde s trhanými přechody i občasnými pády aplikací, což by se rozhodně stávat nemělo, i když to není příliš časté. Také mi chyběla podpora NFC, na kterou už v této cenové kategorii narazíme. Absence LTE už je přeci jen pochopitelná.

Acer Liquid E700

Dostáváme se však k výhodám, kterých rozhodně není málo. Nejvíce potěší dlouhá výdrž na nabití a telefon se tak stává několikadenním společníkem i při jeho intenzivním používání. Lákadlem je také podpora tří SIM karet najednou, tuto funkci totiž nenabídne žádná konkurence. Zajímavostí je i dobře využitelné tlačítko na zádech nebo hlasitý reproduktor umístěný na přední straně, při položení telefonu na stůl se tedy přehrávaná hudba neztlumí. Přední LED blesk je také velmi neobvyklý prvek výbavy, příliš často ho však nevyužijete.

Shrnuto a podtrženo – velmi kvalitní přístroj s nedoladěným systémem. Výrobce by se tedy měl v brzké době postarat o nějakou aktualizaci, řešící tyto problémy, a pokud se toho dočkáme, stane se Acer Liquid E700 skvělým telefonem, který můžeme vřele doporučit.

Konkurence

Nejvíce tomuto kousku pravděpodobně zatopí nově představený Honor 3C. Ten totiž nabízí velmi podobné parametry jako 5palcový HD displej, 2GB RAM nebo 8Mpx fotoaparát. Najdeme tu ale menší akumulátor nebo „pouze“ dva sloty na SIM kartu. Velmi příjemná je ale cena, která by se měla pohybovat okolo 3 000 Kč, zatím však neznáme přesné datum uvedení do prodeje.

Honor 3C

Také Vodafone Smart 4 Power dá tomuto kousku zabrat, jelikož za cenu 4 377 Kč přináší jak podporu NFC, tak i LTE. I v oblasti baterie podává nadprůměrné výsledky díky kapacitě 3 000 mAh. Na 5 palcích ale nabídne horší, qHD rozlišení, pouhé 2 GB vnitřní paměti nebo 5Mpx fotoaparát.

Vodafone Smart 4 Power

Dalším konkurentem je Huawei Ascend G630, u kterého najdeme rozdíly především v menší baterii nebo 4GB vnitřní paměti. Huawei také zvolil jiný procesor, konkrétně Snapdragon 200. Co už ale potěší je přítomnost NFC. Cena se potom pohybuje okolo 4 500 Kč.

Huawei Ascend G630

Alternativou může být také Gigabyte Mika M2, který boduje 13Mpx fotoaparátem. Kromě displeje je ale v ostatních parametrech horší, nabídne menší baterii, méně vnitřní paměti i paměti RAM. Ruku v ruce jde ale cena, která se pohybuje okolo 4 700 Kč.

Gigabyte Mika M2

V případě, že vám postačí menší displej, je tu Alcatel OneTouch Idol 2 mini S, který nabízí 4,5palcový displej s qHD rozlišením, Snapdragon 400 nebo 8Mpx fotoaparát. Oproti Aceru najdeme v Alcatelu menší vnitřní paměť, stejně tak i baterie disponuje menší kapacitou. Nevýhodou také může být pouze jeden slot na SIM kartu. Zajásají ale příznivci moderních technologií, jelikož model disponuje funkcemi LTE i NFC. Cena se potom pohybuje okolo 5 000 Kč.

Alcatel OneTouch Idol 2 mini S

Pokud by vám nelahodil systém Android, můžete sáhnout po BlackBerry Z3, které běží na operačním systému BlackBerry OS 10 a disponuje stejně velkým displejem, i když jeho rozlišení a kvality nejsou tak dobré. Máme zde ale velmi podobnou výdrž baterie, i tento kousek vám tedy vydrží několik dní. Ústupky se konaly v rozlišení fotoaparátu, který nabídne 5 Mpx. Stejně tak i vnitřní paměť spolu s pamětí RAM mají oproti Aceru menší hodnotu. Narazíme tu také jen na jeden slot pro SIM kartu. Cena je potom srovnatelná s modelem od Aceru.

BlackBerry Z3

Naší konkurenci uzavírá model s operačním systémem Windows Phone 8.1, kterým je Prestigio MultiPhone 8500 DUO. U něj hledejme rozdíly v menší kapacitě baterie a hodnotách pamětí. Odlišná je také cena, Prestigio si za svůj model řekne zhruba 4 300 Kč.

Prestigio MultiPhone 8500 DUO
acer-liquid-e700
Klady
  • baterie
  • tři sloty na SIM kartu
  • tlačítko AcerRAPID
  • konstrukce
  • hlasitý reproduktor směřující dopředu
  • LED blesk na čelní straně
Zápory
  • občasné pády aplikací
  • horší odladěnost prostředí
  • absence NFC
Diskuze ke článku
tom
Jak je to s tím multitaskingem? Přetáčí se podle gyroskopu? Nebo proč byl většinou na šířku a jen nakonci na výšku?
Dominik
3 Sim :D Koupit pár těch mobilů a možeš si založit Call Centrum :D
Ami
Blee Acer fujky fuj
Spytihnef
Ten výběr konkurence mi přijde trochu nešťastný. Jsem přesvědčeněj , že po testovaném Aceru šáhnou pouze lidé, kteří hledají telefon s podporou více SIM. Takže dávat jako konkurenci telefony s jednou SIM nemá smysl (ve vašem případě jsou 4 ze 7 konkurenčních telefonů s podporou jedné SIM). Já bych jako přímou konkurenci viděl Asus Zenfone 5.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze