Realme ukazuje svou vlastní verzi Dynamic Island. Co na ni říkáte?

6
Realme ukazuje svou vlastní verzi Dynamic Island. Co na ni říkáte?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kopie Dynamic Islandu v podání Realme se nazývá Mini Capsule
  • Upozorňovat bude přinejmenším na nabíjení a úroveň nabití baterie

Výřez v displeji pro Face ID se stal postupem let až ikonickým designovým prvkem iPhonů, jejichž technologie rozpoznávání obličeje je (alespoň ve světě smartphonů) právem považována za vůbec nejvyspělejší. Výraznější změnu v podobě samotného „notche“ pak přinesla až nejnovější řada iPhonů 14 Pro, u níž jsme mohli spatřit pilulkovitý průstřel Dynamic Island, který funguje zároveň tak trochu jako notifikační centrum.


Podobně, jako tomu bylo již v minulosti (například u absence 3,5mm jacku či adaptéru v balení), přitom netrvalo dlouho a jiní výrobci se nechali Applem inspirovat a začali pracovat na vlastní verzi Dynamic Island. Pokud inklinujete ke smartphonům s Androidem, mohl by vás kromě aplikace, jež umí skutečný Dynamic Island napodobit, zaujmout výrobce Realme. Ten v současnosti pracuje na své vlastní podobě zmíněného prvku s označením Mini Capsule.

Podobně jako u iPhonů 14 Pro se pak Mini Capsule umí různě upravit podle toho, co se s telefonem zrovna děje. V případě nabíjení se jedná o efektivní rozšíření Mini Capsule do stran, při nízkém úrovni nabití baterie se pak zase objeví ukazatel se zbývajícím časem výdrže. V krátké ukázce pak můžeme zahlédnout i ukazatel plného stavu nabití baterie s předpokládanou dobou výdrže. U jakého telefonu Realme se představní Mini Capsule dočkáme, respektive co všechno tato kopie Dynamic Islandu bude umět, se snad dozvíme již brzy.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Jen ať se toho nechytnou další. Místo malého průstřelu, takový lívanec. Zlatý notch.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Vlastně kopie od kopie Apple 😁😂 dobrý no..
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Vždycky, když čtu něco podobného, tak doufám, že příslušná featura jde vypnout.
Kafvv Rfbsgd
Kafvv Rfbsgd
Je to grc 🤮 Ale čo čakať od číňana...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze