Realme se na českém trhu během roku zařadilo mezi TOP 5 prodejců

1
Realme se na českém trhu během roku zařadilo mezi TOP 5 prodejců
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výrobce na český trh oficiálně vstoupil v dubnu 2020
  • Za úspěchem stojí zejména produkty modelové řady 7
  • Realme se chce během roku 2021 dostat mezi tři nejprodávanější značky v Česku

Mobilní telefony Realme pronikly mezi pětici nejprodávanějších značek na českém trhu. Vyplývá to z dat renomované výzkumné společnosti Canalys za poslední čtvrtletí roku 2020.

Pozici v TOP 5 si Realme stihlo vydobýt během necelého roku, na český trh totiž oficiálně vstoupilo v dubnu 2020, přestože se v České republice první Realme telefony prodávaly už od prosince 2019. Klíčovým faktorem neustálého růstu má být podle zástupců Realme orientace značky na produkci přístrojů, které udávají trendy a zároveň popularizují technologické novinky mezi nejširší veřejností. Za úspěchem značky stojí zejména produkty modelové řady 7, které byly v České republice představeny v druhé polovině loňského roku. Jedná se například o model vyšší střední třídy Realme 7 Pro s rychlým nabíjením, herní telefon Realme 7i s obří 6 000mAh baterií nebo Realme 7 5G, který zpřístupňuje sítě páté generace široké veřejnosti.

Během devíti měsíců svého (oficiálního) působení na trhu jsou výrobky Realme k dostání téměř u všech největších prodejců, jako jsou Alza, CZC nebo Datart. Realme na český trh za tu dobu přineslo 13 produktů včetně vlajkového Realme X50 Pro 5G, telefonu X3 SuperZoom nebo modelů střední třídy Realme 6 a Realme 7.

Dalším důvodem úspěchu Realme je, že značka inovovala marketing a komunikaci se zákazníky. Ve světě e-commerce, kam se vloni přesunula obrovská část prodejů, udržují zaměstnanci Realme vztah se svými komunitami, informují je o největších novinkách a snaží se sledovat jejich trendy. Firma také vylepšila své poprodejní služby, jako je prodloužení záruky, online podpora a kratší dodací lhůty.

Realme bylo vyhlášeno nejrychleji rostoucí značkou smartphonů za rok 2020.

Po všech úspěších, kterých mladá firma během svého krátkého působení na českém trhu dosáhla, si Realme klade pro rok 2021 ještě vyšší cíle. Chce překonat své výsledky z loňského roku a dostat se mezi tři nejprodávanější značky v Česku. Sázet chce na své nové produkty pro 5G sítě a technologie spojené s umělou inteligencí, které paralelně vyvíjí. „Realme bude i nadále udávat technologické trendy. Bude nabízet moderní a neotřelý design. Letos navíc uvedeme na trh řadu chytrých výrobků spojujících internet věcí a umělou inteligenci, které spotřebitelům zlepší uživatelský komfort,“ říká marketingová manažerka značky Kateřina Vymazalová.

Globálně patří Realme podle studie Counterpoint mezi TOP 7 nejprodávanějších značek mobilních telefonů a zároveň bylo vyhlášeno nejrychleji rostoucí značkou smartphonů na světě za rok 2020 s meziročním růstem 65 %. V lednu 2020 působila značka v 35 zemích světa, během roku vstoupila úspěšně na dalších 26 trhů a počet svých uživatelů navýšila z 25 milionů na více než dvojnásobek.

Diskuze ke článku
David Holman
David Holman
Pamatuji se, jak jsem před mnoha lety doma vyslovil, že existuje nějaký huavej. Všichni se tomu tehdy smáli. Po čase jsem upozornil na nějaké šajomi. Taky se smáli, ale už trochu míň. No a první Realme už máme k plné spokojenosti půl roku doma a nikdo se už nesměje. Prostě jen další štika v rybníku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze