Realme nemá dost, představilo tři novinky střední třídy

2
Realme nemá dost, představilo tři novinky střední třídy
Fotografie: Realme
  • Oficiálně se představila trojice Realme Q2, Q2 Pro a Q2i
  • Pojítkem ve výbavě jsou nejen velké displeje, ale také podpora sítí 5G
  • Nejvybavenější verze Pro disponuje AMOLED panelem a podporou 65W nabíjení

Realme patří mezi nejmladší a zároveň nejrychleji rostoucí výrobce mobilů na světě. Vydává tolik telefonů, že se v jeho portfoliu během pouhých několika málo měsíců už vůbec nikdo neorientuje. Chaoticky vypouštěné řady jsou navíc obměňovány ve velmi rychlém sledu a než se začne prodávat jedna generace, již se blíží další. Nic s tím bohužel neuděláme a dnes můžeme jen přivítat další tři novinky, tentokrát z řady Realme Q.

Realme Q2 Pro 5G

Realme Q2 Pro 5G

Nejvýše postavenou novinkou, představenou skrze buy.realme.com, je Realme Q2 Pro 5G. Disponuje procesorem Dimensity 800U a 8GB operační pamětí. Vybírat lze mezi 128GB a 256GB interní pamětí. Na čelní straně je 6,4palcový AMOLED displej se čtečkou otisků prstů, Full HD+ rozlišením a průstřelem pro čelní 16megapixelový fotoaparát.

Realme Q2 Pro 5G

Zajímavostí je zadní strana, která je buď tradičně barevná, nebo osazena šedou kůží s nápisem „Dare to Leap“. Na zadní straně je také modul se čtyřmi fotoaparáty – 48megapixelovým hlavním, 8megapixelovým ultraširokoúhlým, 2megapixelovým černobílým a 2megapixelovým makro. Z výbavy se sluší zmínit přítomnost 3,5mm jacku, 5G či podporu 65W nabíjení, se kterým bude baterie s kapacitou 4 300 mAh nabitá za půl hodinky. Novinka byla prozatím oznámena výhradně pro čínský trh.

Realme Q2 5G

O něco níže stojí Realme Q2 5G, opět prezentované skrze buy.realme.com. Na čelní straně má tentokrát 6,5palcový IPS panel se 120Hz obnovovací frekvencí, což ale znamená, že se čtečka otisků prstů přestěhovala na pravý bok. Pod kapotou je nadále procesor Dimensity 800U spjatý se 4/6GB RAM a 128GB interní pamětí.

Realme Q2 5G

Na zadní straně jsou tentokrát jen tři fotoaparáty, zatímco 48megapixelový snímač, 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelový makro fotoaparát „přežily“, černobílá kamerka již chybí. Naopak zachována je čelní 16megapixelová kamerka. Vylepšena byla baterie, jejíž kapacita činí 5 000 mAh a 30W nabíjení je nadále velmi svižné. I tato varianta, které mimochodem nechybí podpora 5G, je zatím omezena jen na čínský trh.

Realme Q2i 5G

Aby novinek nebylo málo, dočkali jsme se ještě Realme Q2i, které bylo také představeno na buy.realme.com s cenou v přepočtu kolem 5 tisíc korun s daní má mířit do střední třídy. Disponuje 6,52palcovým IPS displejem, avšak pouze s HD+ rozlišením. Čtečka otisků prstů je tentokrát na zadní straně. V útrobách tepe procesor Dimensity 720 společně se 4GB RAM a 128GB úložištěm.

Realme Q2i 5G

Změny se samozřejmě udály u fotoaparátu, jejichž kvality míří strmě dolů. Hlavní snímač má 13 megapixelů a doplňují jej dva 2megapixelové fotoaparáty pro makro snímky a portrétní fotografie. Na čelní straně je v drobném výřezu kamerka s 8 megapixely. Radost tak udělá spíše baterie s kapacitou 5 000 mAh a podporou 18W nabíjení. I v případě nejdostupnější novinky není známo, kdy a zda vůbec se dostane mimo čínský trh.