Řada Galaxy Note se loučí. Poslední telefony s integrovaným S Pen se vyrobí letos

4
Řada Galaxy Note se loučí. Poslední telefony s integrovaným S Pen se vyrobí letos
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Prodeje řady Galaxy Note meziročně klesaly
  • V letošním roce se vyrobilo jen 3,2 milionů kusů
  • Samsung sérii Galaxy Note pravděpodobně zastoupí ohebnými smartphony

Pokud nedáte dopustit na řadu Galaxy Note, která cílí primárně na zákazníky toužící po vyšší produktivitě spojené s chytrým perem S Pen, nepotěší vás nejnovější zpráva etnews.com. Podle zdrojů serveru totiž na sklonku letošního roku dojde k ukončení výroby smartphonů z řady Galaxy Note20, přičemž výrobce údajně neplánuje představit nástupce.

Zánik řady Galaxy Note byl s nástupem ohebného Galaxy Z Foldu3 s podporou chytrého pera či Galaxy S21 Ultra klasické konstrukce (který chytré pero rovněž podporuje) vcelku očekávaný. Ani jeden z telefonů však nenabízí S Pen v základní výbavě a hlavně jej nelze skrýt přímo do těla zařízení. Namísto toho je nutné dokoupit speciální pouzdro s otvorem na pero, které zákonitě zvětší celkové rozměry mobilu a stále hrozí vyšší riziko ztráty pera. Odchodu řady Galaxy Note nahrávaly také menší prodeje odrážející se v množství vyrobených kusů. Podle phonearena.com se v letošním roce vyrobilo pouze 3,2 milionů telefonů řady Galaxy Note20. Ještě v roce 2019 se však prodalo 12,7 milionů kusů a v roce 2020 pak 9,7 milionů kusů.

Do budoucna tak otěže Galaxy Note, zdá se, kompletně převezmou ohebné smartphony, které mohou s podstatně větší uhlopříčkou displeje lépe zaujmout uživatele, kteří chtějí chytrým telefonem co nejvíc nahradit tablet či notebook.

Diskuze ke článku
Honza Krass
Honza Krass
Naposledy upraveno: 29. 11. 2021 11:47
Co to je za blbost, maximálně končí název Note ale jinak bude řada Note pokračovat jako S22 Ultra!
Janek Fanek
Janek Fanek
Dosud oficiální zpráva od firmy Samsung vydána nebyla, řada úniků na tech web stránkách tvrdí, že náhradou může být Galaxy S 22 ultra. O náhradě pomocí ohebnych zařízení úniky nehovoří. Je škoda, za firma odchází od zařízení, které mělo určitou exkluzivitu a docela velkou oblast věrných fanoušků. Jak to však skutečně bude, ukáže až příští rok!?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze