Řada FE nekončí. Samsungu Galaxy S22 FE se však zřejmě nedočkáme

Řada FE nekončí. Samsungu Galaxy S22 FE se však zřejmě nedočkáme
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Důvodem je zvýšená poptávka po Galaxy S22 Ultra
  • Řada FE by se měla navrátit v příštím roce s Galaxy S23 FE

Před časem se objevila informace, že Samsung po krátké době odpíská speciální řadu Fan Edition, kterou znáte zřejmě pod zkratkou FE. Důvodem mělo být špatné načasování současné generace Galaxy S21 FE, která přišla pozdě a jen pár týdnů před letošní řadou Galaxy S22. Korejský server thelec.kr nyní přichází s informací, že řada FE definitivně neskončí. Smířit se však musíme s tím, že letos se už žádného modelu nedočkáme, čímž by měl být zpečetěn osud Galaxy S22 FE.

Příčinou by měl být poměrně velký zájem o nejvybavenější Galaxy S22 Ultra, což v kombinaci s nadále trvajícím nedostatkem čipů způsobilo, že jihokorejský výrobce musel přehodnotit svou strategii. Logicky to pak odskákal méně prodávaný kousek a přednost dostal vlajkový model.

V příštím roce bychom se měli dočkat představení Galaxy S23 FE, u kterého výrobce plánuje výrobu přibližně 3 miliónů kusů. Mimochodem jde o stejný počet, jaký byl plánován u Galaxy S22 FE. Z nové řady se bude pozornost výrobce i zákazníků dle odhadů stáčet ke Galaxy S23 Ultra, jejichž je v plánu vyrobit 13 miliónů kusů, což je o 30 % více než u současného Galaxy S22 Ultra. 8,5 miliónů vyrobených kousků má připadnout na Galaxy S23 a nejméně (zhruba 6,5 miliónů kusů) na Galaxy S23+.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze