První virtuální operátor dorazil před 10 lety, jmenuje se BLESKmobil

2
První virtuální operátor dorazil před 10 lety, jmenuje se BLESKmobil
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Provoz byl zahájen 7. listopadu 2012
  • Základní ceny se za 10 let vůbec nezměnily
  • Operátor má více než 400 tisíc zákazníků

Počet českých mobilních operátorů je již více než dvě dekády neměnný. Klasický trojlístek zde však panoval bez jakékoliv konkurence. Na rozdíl od ostatních evropských zemí zde ještě v prvním desetiletí nového tisíciletí chyběli virtuální operátoři. To se však naštěstí změnilo, konkrétně na konci října 2012, kdy byl veřejnosti představen BLESKmobil, jakožto první virtuální operátor na českém trhu. Opravdové 10. narozeniny však virtuál slaví 7. listopadu, kdy byly jeho služby v roce 2012 zpřístupněny veřejnosti.

BLESKmobil

BLESKmobil tehdy přišel s velice jednoduchou nabídkou, která imponovala především méně náročným uživatelům. Minuta hovoru do jakékoliv sítě vyšla na 2,50 Kč, jedna SMS pak na 1,50 Kč. Zajímavostí je, že tato část základního ceníku bez aktivních balíčků se dodnes nezměnila. Připomenout ještě můžeme, že mobilní internet před 10 lety vyšel na 100 Kč a získali jste 100 MB dat. Z dnešního pohledu úsměvné, že? Aktuálně má základní datový balíček velikost 1 GB a vyjde na 129 Kč.

Bleskmobil
Jedna z prvních SIM karte od BLESKmobilu

Jelikož byl BLESKmobil první, hojně propagovaný a již dle názvu úzce spjat s bulvárním deníkem Blesk, těší se poměrně velké popularitě dodnes. Se svými více než 400 tisíci uživateli se řadí mezi ty větší virtuální operátory v České republice. Svého jubilea si je virtuál velmi dobře vědom a přichystal si narozeninovou nabídku. Za 199 Kč můžete mít neomezené volání do všech sítí a 4 GB dat, jedna SMS vás vyjde na 1,50 Kč. Šlo by o poměrně zajímavou nabídku, kdyby nebyla omezena jen na první dva měsíce. Poté se cena navýší na 399 Kč.


Diskuze ke článku
Kuba Venclovský
Kuba Venclovský
Díky virtuálům se tu trošku hnuly ledy, alespoň s cenami volání. Nicméně vzniklo i místo pro šmejdy s reklamštinou, jako je Tesco Mobile. Před dvěma týdny jsem si koupil u nich sim kartu, 300 korun s tím, že je na ní 500 kredit. Fajn nabídka říkal jsem si. Ovšem po aktivaci se na ní sám aktivoval balíček 7,5 GB dat za 500 korun. Vyčůraně mají na kartě "kredit" 520, aby se prvním zavoláním mohla karta aktivovat, ale výše kreditu se nesnížila pod 500 a oněch 500 se mohlo strhnout za něco, co zákazník vůbec nechtěl. Řešeno s podporou, která se akorát nezmohla na nic jiného, než že aktivací karty souhlasím s podmínkami. Poté chat zablokovala.. Nikdy víc. Navíc je sranda nabídku porovnat třeba s Mobil cz, i oslavencem Blesk Mobil. Těmto oprátorům přeju mnoho spokojených zákazníků, narozdíl od Tesca, kteří jsou si rovni se šmejdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze