První tablet s logem Xperia od Sony je v prodeji: kolik stojí?

5

V České republice se velmi rychle po svém nedávném představení na IFA v Berlíně začíná prodávat první tablet od výrobce Sony s brandingem Xperia. Novinka s unikátním designem složených novin je vybavená třeba 9,4 palcovým displejem nebo čtyřjádrovým procesorem Tegra 3. Podívejte se, kde a za kolik se v ČR dá sehnat.

Veletrh IFA 2012 se konal teprve na přelomu srpna a září, japonské Sony přesto již začíná s uváděním svých prvních, tam představených novinek na globální trhy, a to včetně českého. První v pořadí je premiérový tablet, který se může pyšnit názvem Xperia, který byl až doposud vyhrazen pouze pro mobilní telefony.

Sony Xperia Tablet S - oficiální fotografie

Sony Xperia Tablet S v současné době testujeme v naší redakci, a včera jste se již na našem serveru měli možnost podívat na první video s rozbalením z krabice včetně našich krátkých, zběžných dojmů. Přesto si můžeme v rychlosti zopakovat klíčové vlastnosti přístroje.

Preview - Nový Sony Xperia Tablet S oficiálně: kovový, tenčí a výkonnější

Jako u každého tabletu je jedním z kritérií, na které je upřen největší pohled displej. V případě Xperia Tabletu S se jedná o kapacitní TFT panel s úhlopříčkou mírně nestandardních 9,4 palce, s rozlišením 1 280 × 800 pixelů. Důležitý je rovněž výpočetní výkon. O ten by se měl zdatně postarat čtyřjádrový SoC nVidia Tegra 3 s taktem 4×1,3 GHz. Sekundovat mu bude 1 GB operační paměti. Tablet se bude prodávat ve verzích odlišených vestavěnou pamětí (16 a 32 GB) a druhu připojení k internetu (buď pouze Wi-Fi, nebo Wi-Fi + 3G). V operačním systému Android 4.0 najdete několik drobných vylepšení od Sony jako je například aplikace Walkman či možnost dálkového ovládání televize skrze IrDA port. Fotografie bude pořizovat 8 Mpx fotoaparát, energii pak dodá 6000 mAh akumulátor.

Sony Xperia Tablet S na živých fotografiích

Tip: Sony Xperia Tablet S v redakci: první vlaštovka z Berlína (video)

V našich končinách prozatím Xperia Tablet S seženete pouze v té nejnižší konfiguraci, která nabídne pouze Wi-Fi konektivitu a 16 GB vnitřního úložného prostoru. Ten lze ale naštěstí rozšířit pomocí SD karet. Sony navíc brzy uvede i množství zajímavého příslušenství, které tablet významně obohatí. Cena se prozatím pohybuje ve všech obchodech na stejné úrovni, a to necelých 11 tisících koruních.

Graf ceny produktu Sony Xperia S SGPT121E2/S poskytuje server Heureka.cz

Sony Xperia Tablet S - oficiální video

Technické parametry Sony Xperia Tablet S

Kompletní specifikace
Konstrukce174,4 × 239,8 × 11,9 mm, 585 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 9,4" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30L, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2012, 10 990 Kč

Zdroje: tablety.heureka.cz

Diskuze ke článku
Orion
"O ten by se měl zdatně postarat čtyřjádrový SoC nVidia Tegra 3 s taktem 4×1,4 GHz." Přitom v tabulce máte "nVidia Tegra 3 T33, CPU: 4×1,3 GHz"
Pavel
Proč je cena tak vysoká. Když psali, že má stát 399 dolarů, takže u nás měl stát Kolem 8000 Kč. V diskusi psalo spousta zájemců, že za tu cenu by ho koupili. Nynější cena 10 990 Kč spoustu zájemců odradila. Asi není zájem o zákazníky.
Vladimir
No preto lebo v tejto republike zlodejina kvitne vo velkom tak isto ako aj cenu Iphonu vytlacili predajci na 20 tis. Skratka si zelem aby lidicky zacali nakupovat vsetko mimo tuto republiku az si dovozcovia a predajci uvedomia!!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze