První informace o možném smartphonu Nokia C1

55

Microsoft letos odkoupil mobilní divizi Nokie a tím uzavřel jednu nezapomenutelnou kapitolu v mobilní historii. Zároveň však umožnil zrod něčeho nového. Finská Nokia totiž již představila tablet N1 a patrně plánuje i smartphone.

Finská Nokia, nebo možná lepe řečeno divize, které ji po prodeji té mobilní zbyly, je stále aktivní. Nedávno jsme se dočkali představení nadějného tabletu Nokia N1. Ten již Nokia mohla představit se svým logem, neboť se na tablety nevztahuje zákaz od Microsoftu. Ten vznikl odkoupením mobilní divize a stojí v něm, že až do poloviny roku 2016 nemůže Nokia představit vlastní smartphone s logem Nokia. Vývoj vlastního telefonu však Nokia již zřejmě rozběhla a nyní se objevily první střípky informací o možné Nokii C1.

Nokia C1

Možná budoucí Nokia s operačním systémem Android 5.0 Lollipop údajně nabídne 5palcový displej, procesor od Intelu, 2 GB RAM či 32GB interní paměť. V případě fotoaparátů máme čekat 8 megapixelů na zadní straně a 5 megapixelů na čelní straně. Počítat lze také s nadstavbou v prostředí zvanou Nokia Z Launcher. Nutné je však počítat s tím, že se jedná o značně předběžné informace a do případného představení zbývá více než rok a půl.

Zdroje: tech.163.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
htcjirka
Tento krok chválím a Nokii věřím, že se vyhoupne zpět nahoru. Nešlo to s paskvilem jménem WP, tak snad se jim to podaří konečně s pořádným os.
Vladimír Novotný
Vladimír Novotný
No asi takhle. Telefon NOKIA, pokud by mi měl co nabídnou bych klidně koupil. Generické půlmiliardté android zařízení s nálepkou NOKIA nechci.
Jan Pivoňka
Jan Pivoňka
Jen ať už se chystají. Musí to být trhák, snad je to vrátí alespoň trochu do hry :) Škoda, že mi 5 palců moc nesedne, ikdyž uvažuji o L535. Momentálně totiž mám náhradní mobil s 2,8 palců, tak by to byl pěkný skok :D
thegrid
Predpokladam ze se moc nezmeni a zkostnatele mysleni produkovat hafo levných s...ek bude pokračovat. Prostě budou tam kde ted. Jak může někdo plánovat mobil 1.5 roku dopredu? Zase než vydají mobil, predbehne je konkurence.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze