První informace o Huawei Y5 II: nabídne například čelní blesk

11

Čínský Huawei je mezi modely nižší třídy tradičně velmi silný a ze svých pozic rozhodně nehodlá odstoupit ani v letošním roce. Nyní prosákly informace o chystaném modelu Y5 II, který zaujme například barevnými kombinacemi či čelní přisvětlovací LED diodou.

V případě vzhledu se žádné velké změny čekat nedají, což dokazuje první fotografie, která unikla. Příjemně však vypadá povrchová úprava zadního krytu a kvitujeme rovněž nasazení zajímavých barevných kombinací. Jak asi tušíte, chystaná novinka Y5 II bude přímým nástupcem aktuálně prodávaného modelu Y5. Oproti němu dojde ke změně procesoru. Snapdragon 210 bude nahrazen čtyřjádrovým MediaTekem MT6735P s taktem 1,3 GHz. Bohužel zachována zůstane 1GB operační paměť či 8GB interní úložiště.

Nepřehlédněte: Huawei: s MateBookem to myslíme vážně (rozhovor)

Huawei Y5 II
Huawei Y5 II

Patrně největším vylepšením projde displej. Zvětší se na pět palců a rozlišení vzroste na HD. Jelikož měl však současný model jen 4,5palcový displej, lze očekávat, že novinka bude podstatně větším telefonem. U fotoaparátů dojde k vylepšení na zadní straně, kde bude nasazen 8megapixelový snímač. Na čelní straně zůstane 2megapixelová kamerka, avšak Huawei přidá k dobrému i čelní LED diodový blesk. Menšího posílení se dočká baterie, u které se zvýší kapacita o 200 mAh na 2 200 mAh. Poslední informace hovoří o prostředí s Androidem 5.1 Lollipop a nadstavbou EMUI 3.1. V tuto chvíli není znám termín představení. Spekuluje se nicméně o ceně, která by se měla pohybovat kolem 4 000 Kč.

Zdroje: venturebeat.com

Diskuze ke článku
MB
Když vezmu jejich cenovou politiku tak cena bude spíše v rozmezí 2000-3000kč
Nick Cave
za 4tis předraženej krám
Standa
1 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti je výsměch a to především všem mladým co paří hry a musí mít v telefonu všechny sociální sítě. Je na čase se probrat a to i u Huawei.
MB
to Standa: z které ty jsi planetky :-) Když chceš hrát hry a potřebuješ pamět tak se snad logicky podíváš po vyšším modelu ne? Y6,P8 lite, P8, Mate S ... proto vyrábí každá značka více modelů ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze