První dojmy z Lenovo Tabu 4: levný neznamená špatný

8

Lenovo představilo na veletrhu MWC 2017 v Barceloně novou řadu tabletů Tab 4. Jedná se o čtveřici zařízení, která můžeme rozdělit po dvou na výkonnější a méně výkonné. Z exkluzivnější řady už jsme vám první dojmy přinesli a tak je v pořadí dvojice, jež by se dala označit za obyčejnější. Ovšem jaká je realita? Mají slabší a cenově dostupnější tablety Tab 4 šanci uspět?

Oproti předchůdci, tedy řadě Tab 3, nám zde chybí nejmenší sedmipalcová varianta. Lenovo se pro ni bohužel již nerozhodlo a tak nejmenšího člena rodiny musíme oželet. Věřme, že čas a peníze investované do výroby třetího tabletu byly vynaloženy lépe.

Lenovo Tab 4 8 a Tab 4 10 – MWC 2017)

Hned jak si nové Tab 4 vezmete do ruky, tak budete velmi mile překvapeni. 8palcový tablet se velmi dobře drží, ale ani 10palcová verze se nenechá zahanbit. Za vše mohou nejen příjemně zpracované boky, ale především záda. Ta mají speciální úpravu a na dotyk působí jako látka, případně jako jemný papír. Tablet se díky tomu velmi jistě drží a to dodává na dobrém pocitu.

TIP: Lenovo představilo čtyři nové tablety řady Tab 4

Lenovo Tab 4 8

Lenovo se chlubí také kvalitním zvukem. Na veletrhu není dostatek prostoru pro kompletní test, ale můžeme říci, že snaha o kvalitní zvuk zde určitě je. Reproduktory jsou stereo a míří přímo k uživateli, za to si zaslouží Lenovo palec nahoru. Ostatně Lenovo je zvukem známé, JBL, případně DOLBY Atmos nechybí jako záruka kvality snad na žádném zařízení.

Po stránce výkonu je tablet zcela průměrný, ale to ničemu nevadí, protože přináší další benefity v podobě operačního systému. Režim změny profilů a používání tabletu více uživateli sice není žádnou novinkou, ale v Lenovu si na tom dali záležet, vše integrovali, zjednodušili a zpřehlednili. Jednodušší už to být nemůže.

Lenovo Tab 4 10

Ihned po rozsvícení obrazovky si vyberete vlastní profil (nemusíte vybírat pokud se shoduje s profilem, který tablet uzamykal). Následně zadáte odemykací gesto nebo heslo a jste přihlášeni. Pokud jste správcem, tak se pro vás nic nemění, pro ostatní ano. Limitovat jde nejen prohlížení internetových stránek, ale také jednotlivé aplikace, případně i zobrazení prostředí (dítěti můžete aktivovat například jen Easy Mode). Tato integrace a vylepšení se nám skutečně líbí. Pokud hledáte tablet do rodiny, ale potřebujete určitou míru soukromí, tak se zdá být řada Tab 4 zrozena pro vás.

Tablety Tab 4 od Lenovo začínají na ceně 4 600 korun (8palcová verze). V případě větší (10palcové verze) si připlatíte 400 korun. K dispozici by měly být i LTE varianty za dosud neznámý příplatek. Tablety budou dostupné budou již v květnu 2017.

Technické parametry Lenovo Tab 4 8

Kompletní specifikace
Konstrukce211 × 124 × 8,2 mm, 310 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 425 MSM8917,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 850 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 4 600 Kč

Technické parametry Lenovo Tab 4 10

Kompletní specifikace
Konstrukce247 × 170 × 8,4 mm, 505 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 10" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 425 MSM8917,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor7 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 5 000 Kč
Diskuze ke článku
Pablo_CZ
Proč v technickém popisu je jiná cena než v článku?
Nick Cave
Proč tam chybí informace, že obě verze budou i se slotem na simkartu a podporou LTE?
lolo
Ve videorecenzi při odemykání říká že to trošku zlobí, NIC NEZLOBÍ, JENOM TO NEUMÍŠ !!! ZESPODU NAHORU SE TO ODEMYKÁ NE NAŠIKMO !!!
Jarka
Píšete, že chybí nejmenší sedmipalcová varianta. To ale není pravda. Tady je:
Lenovo TAB4 7 modelová řada TB-7504X LTE a několik dalších verzí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze