První chytré hodinky s Harmony OS? Huawei chystá Watch 3

1
První chytré hodinky s Harmony OS? Huawei chystá Watch 3
Fotografie: Huawei
  • Hodinky mají nabízet podporu eSIM
  • Samozřejmostí má být možnost instalovat aplikace
  • Šlo by o návaznost na 4 roky starý model Watch 2

Na poli chytrých hodinek se Huawei může považovat za vcelku úspěšného výrobce. V posledních letech se soustředí na řadu Watch GT s odlehčeným systémem Lite OS. V roce 2017 jsme se však dočkali modelu Watch 2, který využíval systém Google Wear. A právě na tento kousek by v letošním roce mohly navázat chytré hodinky Huawei Watch 3, alespoň takové informace prosakují skrze weibo.cn.

Samozřejmě nemůžeme vůbec doufat v nasazení operačního systému od Googlu. V nových hodinkách má být dle všeho speciálně upravený systém Harmony OS od Huawei. Podobu prostředí můžete vidět na přiloženém obrázku. Prostředí má sázet na umělou inteligenci a současně širší podporu instalovaných aplikací. I z těchto důvodů se očekává výrazně nižší výdrž než u ostatních současných hodinek od Huawei, které se chlubí přibližně týdenní výdrží.

Huawei Watch 3

Hodinky budou též odolné a mají nabízet podporu eSIM. V tuto chvíli podrobnější informace chybí. Představení hodinek má proběhnout nejdříve během května, ale je možné, že Huawei vše spojí s plánovanou řadu P50 a premiéra se posune až na červen.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
OS Harmony je ve vývoji, a nejdříve musí být odzkoušen v Asii, pokud jej uživatelé přijmou asi bude Huawei pokračovat. Dle posledních zpráv, chce firma oddělit sekci internet věcí od mobilních zařízení. Potíže s výrobou křemíkových oplatek a zejména nákup strojů pro EUV, zcela určitě ovlivní pozici firmy Huawei a možnosti výroby, zejména mobilů, tabletů a pod. S tím souvisí i další rozvoj vlastního OS Harmony, je logické, že se termíny upřesňují ,lépe řečeno posouvají na později. Vzhledem k tomu, že se firma v těžké situaci, nebála pustit do vlastnío OS, je dobrá zpráva pro uživatele.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze