Projekt Coin: digitální kreditka ušetří místo ve vaší peněžence

1

Máte ve své peněžence hned několik kreditních karet, mnohdy nevíte, kterou použít, a štve vás, kolik drahocenného místa zabírají? Pak by vás mohl zaujmout vznikající projekt digitální kreditní karty zvaný Coin. Je zatím ve stádiu vývoje, nicméně již příští rok by mohl být veřejně dostupný.

Digitální kreditní karta má dokázat archivovat až osm kreditních či debetních karet a následně s ní bude možné platit všude, kde mají magnetickou čtečku karet, kde svou digitální kreditku pouze protáhnete. To bohužel v podstatě znamená, že se s ní na našem trhu nesetkáme, neboť takové terminály se u nás nevyužívají. Digitální kreditní kartu Coin bude doprovázet také aplikace pro váš chytrý telefon, se kterým by navíc samotná Coin měla být spárována přes Bluetooth. V aplikaci si spárujete vaše kreditní či debetní karty, které chcete mít sloučené v kartě Coin. K samotnému procesu spárování je zapotřebí ještě malá čtečka, kterou kartu protáhnete a následně pořídíte fotoaparátem její podobu, pro snadnější orientaci. Na kreditní kartě by dále neměl chybět ani malý E-Ink displej s potřebnými informacemi o právě používané kartě. Pomocí něj a malého tlačítka s vibrační odezvou si vyberete, jakou kartu chcete právě použít.

Kreditní karta Coin

Celý projekt, na který společnost vybírá peníze, měl být hotov již letos na podzim. Bohužel stále není hotovo, což společnost oznámila v omluvném dopise, ve kterém zároveň uvedla, že datum dokončení se posouvá na jaro 2015. Tento odklad se samozřejmě mnoha příznivcům a podporovatelům nelíbí. Společnost nabídla omluvu v podobě rozšíření testovací fáze z 10 000 na 15 000 uživatelů. Dostane se tak na více podporovatelů společnosti, kteří přispěli na vývoj. Beta verze karty Coin však nebude ještě nabízet Bluetooth. Růst uživatelů v testovací fázi může navíc ještě pokračovat v průběhu dalších měsíců.

Zdroje: theverge.com, venturebeat.com

Diskuze ke článku
Michal
Kravina, v době kdy máte bezkontaktní kreditky, nálepky, NFC v telefonu s možností uložit si kreditky tam a celé to vázne na tom, že NFC platby podporuje jedna banka z deseti ve sloučení jen s jistým operátorem, terminály má zas jen pár velkých obchodů a oni zde chtějí přicházet zas s novým,,standardem,,to je k ničemu - stejně jsme a dalších xx let budeme odkázáni na ,,keš,, neb zkuste si dnes v malé hospůdce na vesnici platit kartou, nebo jít na trh pro čerstvé potraviny bez hotovosti.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze