„Project Tango“ se objevil v obchodě Google Play: koupit zatím nejde

O tom, že „Project Tango“ existuje, už víme nějakou dobu, neboť se s ním sám Google, který jej vyvíjí, pochlubil. Nyní však nastal další milník – tablet se objevil v oficiálním obchodě Google Play, ovšem prozatím jej zakoupit nejde.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Ještě jste o projektu Tango neslyšeli? Jedná se o tablet, pomocí kterého je možné snímat 3D scénu a tvořit 3D model okolí. Kromě toho by měl nabídnout skutečně špičkovou výbavu na všech frontách. Google už dříve uvedl, že tablet by se měl začít prodávat během roku 2015 (bližší termín nespecifikoval). A jak je vidět, zahájení prodeje se skutečně blíží, neboť se nyní objevil v obchodě Google Play, který u nás ale bohužel není dostupný.

182267-projecttangowhite-660x343

TIP:  Google oficiálně odhaluje tablet Project Tango

Tablet „Project Tango“ nabídne 7palcový FullHD displej, čtyřjádrový procesor NVIDIA Tegra K1, 4 GB paměti RAM, 128 GB úložného prostoru, Wi-Fi, Bluetooth, LTE, USB 3.0 a microHDMI porty. Jak víme, hlavním cílem tabletu je zachytit 3D fotografie a zmapovat pomocí nich terén kolem něj. Tablet je tak vybaven senzorem hloubky a dvěma kamerami na zadní straně. Zatímco jeden je 4megapixelový se snímačem dvou mikronů pro super citlivost na světlo, druhý nabízí 170stupňový širokoúhlý objektiv.

182267-projecttangoblack-660x352

Tablet bude dostupný ve dvou barvách – bílé a černé, přičemž bude údajně nabízen s Androidem ve verzi 4.4 KitKat (O Androidu 5.0 Lollipop prozatím nepadla ani zmínka). Tablet bude stát 1 024 dolarů (cca 22 tisíc korun) a v současné době není jasné, kdy jeho prodej započne. 

Zdroj: AndroidCentral