Přehledně: jaká HTC dostanou update na Android 4.1 Jelly Bean

11

HTC se po delší době rozhodlo, že udělá pořádek v otázce aktualizací svých telefonů na novější verzi systému Android. Zpráva bude pro někoho příjemná, pro jiného opačně. Obecně platí, že máte-li jeden z nejlevějších modelů, novější Android vyhlížíte marně.

Již dříve HTC potvrdilo, že Android 4.1 Jelly Bean dostanou špičkové modely One X a One S. Na první jmenovaný by aktualiazce již měla putovat světem a můžete ji čekat každým dnem. Nad dalšími modely nejen letošního roku visel otazník. Ten však HTC nyní z větší části zodpovídá. Podmínkou pro aktualizace bude paměť RAM, která musí být větší než 512 MB RAM.

Modely HTC, které Android 4.1 dostanou

  • One X
  • One S
HTC One X a One S mají Android 4.1 jistý

Černého Petra si tedy z letošních modelů vytáhly modely One V a Desire C. U nejnižšího Desiru C jsme to čekali, zamrzí to však u modelu One V, který přeci jen začínal jako model nižší střední třídy. Bohužel by ale nezvládl novější Android spolu v kombinaci s prostředím Sense 4+.

Modely HTC, které Android 4.1 nedostanou

  • Desire C
  • One V
  • starší modely s Androidem 2.3
Desire C a One V nesplňují podmínky a aktualizace se nedočkají

Nepřímo řečeným minimem se tak stává operační paměť 768 MB RAM. A tuto podmínku splňuje například nové HTC Desire X. Přímo potvrzenou aktualizaci nemá, je však pravděpodobné, že se ji příští rok dočká. Podmínka s operační pamětí nicméně nahrává i nespočtu loňských modelů. Bývalé vlajkové lodě řady Sensation totiž mají 768 MB RAM a tudíž by je HTC teoreticky mohl obdařit Androidem 4.1. Naději má i dvojice Desire S a Incredible S. Proti nim však hraje jejich stáří, neboť již brzy oslaví druhé narozeniny. Na druhou stranu by si vstřícným krokem ke starším modelům jistě získalo plusové body u stávajících uživatelů.

Šanci mají i další modely, největší však zřejmě letošní Desire X

Situace okolo aktualizací i nadále sledujeme a jakmile HTC vydá konkrétnější plán aktualizací, budeme vás informovat.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
tretys
Otázka mimo téma HTC. nevíte kdy dostane android 4.1 GALAXY S2?? Mělo to být v listopadu a pořád nic.
Luboš
A co Flyer? Není čas alespoň na ICS ? :-(
Ondra
Aktualizace na One měla být již v říjnu a to na oba ("X" i "S"), osobně mám "S", je to moje třetí HTC za sebou a bohužel po přístupu společnosti HTC musím konstatovat, že i poslední HTC, ať již kauzou kolem procesoru, tak i zmiňovanou aktualizací...
acmira
Já si nejsem jistý jestli tyhle články o aktualizacích HTC mají ještě smysl. ONE X je už 14 dní s aktualizací v prodlení a žádná stanoviska HTC nemluví o urychlení aktualizace. Na druhou stranu sensation XE s neofiko 4.1.2 běhá nádherně a není tak potřeba za každou cenu na staších modelech čekat a čekat a čekat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze