Předchůdce Cortany ve Windows spatřen na videu

6

Osobní digitální asistentku Cortanu z Windows Phone jistě znají skoro všichni, kdy nám ale zavítá do klasických Windows? To je zatím velká neznámá, nyní se ovšem objevilo video, které naznačuje, jak by mohlo vše nakonec vypadat.

Na internet uniká jedna zajímavá informace za druhou. Tentokrát se k nám ale dostala zmínka o předchůdci Cortany – Louise, kterého Microsoft Research prezentuje v krátkém videu. Krom samotného jména je o kus zajímavější fakt, že samotný algoritmus běží pod „velkými“ Windows (zde konkrétně postarší Windows 8), což nám dává možnost nahlédnout, jak by teoreticky mohla hlasová asistenka fungovat na tabletech.

Na rozdíl od Windows Phone je zde asistentka vyvolána tažením prstu od horního okraje a následným stisknutím tlačítka v pravém horním rohu. Za povšimnutí také stojí fakt, že v tomto videu nedostává uživatel hlasovou odezvu a asistentka tak jen plní příkazy zadané uživatelem. Nutno poznamenat, že se jedná pouze o předprodukční demo, které bylo ve svém stádiu jistě ještě plné nepřesností a chyb.

Demo nám nicméně ukazuje, jakým způsobem Microsoft uvažuje (uvažoval) o integraci hlasového ovládání do svých Windows a jak by teoreticky mohlo někdy v budoucnu vypadat. Jak byste tlačítko pro vyvolání asistentky vyvolali vy?

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Bylo by dobrý Cortanu aktivovat povelem Hey Cortana.
prdun
co ?? uz bys kopiroval google? ok google'' jinak zdravim windowsaky co stale na neco cekaj az budeeeee...:) kit kat 4.4.4 :-P
jupii
no prave ta cokolada je opravdovy pokrok ktery se blizi k dokonalosti a plynulosti.Mam moto bez nastavby a ruznych samsungackych ficur.a android je stabilni ale pouze pokud je bez balastu.Windousy jsou spise pro kancelarskou praci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze