Samsung Galaxy A54 získal skvělé skóre opravitelnosti. Překonal i Galaxy S23

aktualizováno
Samsung Galaxy A54 získal skvělé skóre opravitelnosti. Překonal i Galaxy S23
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • O výkon Galaxy A54 se údajně postará procesor Exynos
  • Model A54 vsadí na průstřel, A34 si udrží výřez v displeji

Aktualizováno 14. 2. 2023

Ačkoliv doposud nebyl Samsung Galaxy A54 oficiálně představen, dozvěděli jsme se o něm již několik zajímavých informací. Mezi ty důležité nepochybně patří i náročnost případných oprav, což je údaj, který vyžadují například francouzské úřady pro ochranu spotřebitelů. Právě z francouzských stránek výrobce samsung.com (na které upozornil galaxyclub.nl) pak pochází zveřejněný certifikát opravitelnosti, podle něhož získal mobil 8,4 bodů z možných 10, což je více než telefony řady Galaxy S23, jež mají „pouze“ 8,2 bodů.

Samsung Galaxy A54
Samsung Galaxy A54 má vyšší skóre opravitelnosti než vlajková řada Galaxy S23

Z očekávané výbavy pak stojí za zmínku připomenout 6,6" Full HD+ AMOLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí, až 8 GB RAM a 256GB úložiště, trojnásobný fotoaparát na zadní straně, procesor Exynos 1380 či baterii o kapacitě 5 100 mAh s podporou 25W (drátového) nabíjení.

Původní informace z 10. 1. 2023

Jste-li fanoušky Samsungu, čekají vás v následujících týdnech pomyslné žně, co se týče novinek. Dnes ráno bylo potvrzeno, že 1. února dojde k představení vlajkových modelů Galaxy S23, ale ještě dříve se dočkáme nových telefonů řady Galaxy A. Jihokorejský výrobce již potvrdil datum 18. ledna, kdy se jedna (nebo více) novinka dorazí.

Vše pak svým způsobem stvrzuje Evan Blass, který zveřejnil oficiálně se tvářící rendery Galaxy A34 a A54. Oba telefony můžeme vidět jen z čelní strany a dle té se zdá, že designových změn bude minimum. Výše postavený kousek si uchová průstřel ve středu displeje, níže postavený model bude mít výřez. Kolem displejů pak budou tenké rámečky. Z dřívějších spekulací se předpokládá, že zobrazovače budou podobné, avšak Galaxy A54 má mít 120Hz AMOLED panel, zatímco Galaxy A34 jen 90Hz.

Samsung Galaxy A34 a Galaxy A54

Počítá se i s kvalitní sestavou fotoaparátů, kdy minimálně Galaxy A54 bude mít optickou stabilizaci obrazu. Těšit bychom měli i na zvýšenou odolnosti či stereo reproduktory. Moudřejší budeme již přesně za týden.

Diskuze ke článku
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Dělat designéra u Samsungu v divizi telefonů to je prostě dream job :))
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Větší rámečky a skoro nula změn, škoda.. A určitě nedojde na bezdrátové nabíjení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze