Porovnali jsme, jak fotí Pixel 4 XL vs. OnePlus 8. Výsledky posuďte sami

Včetně ukázky nočního režimu
4
Porovnali jsme, jak fotí Pixel 4 XL vs. OnePlus 8. Výsledky posuďte sami
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Porovnejte kvalitu snímků z hlavního snímače
  • Otestovali jsme také dvojnásobné přiblížení
  • Snímky byly vyfoceny ze stejného místa bez následných úprav

Loňský Pixel 4 (XL) byl a stále je jedním z nejlepších fotomobilů na trhu. Tedy alespoň za předpokladu, že se obejdete bez ultraširokoúhlého objektivu a nefascinují vás 108Mpx snímače nebo pětinásobné teleobjektivy. Rozhodli jsme se jej proto porovnat s relativně novým OnePlus 8. Ten jsme v naší podrobné recenzi za výkony fotoaparátů příliš nepochválili. Konkrétně nás zklamala absence ultraširokoúhlého objektivu, slabší výsledky z hlavního snímače nebo zbytečný 2Mpx makro snímač.

Google Pixel 4 XL OnePlus 8
Rozlišení 12 Mpx 48 Mpx
Světelnost objektivu f/1.7 f/1.8
Velikost snímače 1/2,55 " 1/2,0 "
Ohnisková délka 27 mm 25 mm
Rozteč pixelů 1,4 μm 0,8 μm
Ostření a stabilizace dual pixel PDAF, OIS PDAF, OIS

OnePlus 8 ovšem nabídne poměrně slušný noční režim, který dokáže výrazně prosvítit focené scény, nebo přehledné prostředí fotoapalikace, jež uživatele vybízí k použití dvojnásobného digitálního přiblížení. Během srovnání s Pixelem 4 XL jsme se tedy rozhodli otestovat hlavní fotoaparát, dvojnásobné přiblížení a také noční režim.

Za zapůjčení OnePlus 8 děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si smartphone můžete zakoupit.

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Pixelu 4 XL, druhý pak modelu OnePlus 8 (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením. Prohlédnout si je můžete v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy). Poslední čtyři snímky byly vyfoceny s aktivovaným nočním režimem.

Pixel 4 XL
OnePlus 8
Diskuze ke článku
Tomas Holec
Tomas Holec
Předně bych chtěl říci, že v místě focení žiju a také vlastním Pixel 4 XL. U One Plus ( který bych si nikdy nekoupil, neboť je čínský) by mi vadil posun barev více do modra. Vůbec jejich vyvážení. Také jakoby absence HDR, spíše to bude špatné zachycení světla na příliš malých pixelech, neboť se to projevuje v kontrastu. Také je hlavní foťák příliš úzkouhlý. Širokoúhlé objektivy to nenahradí, trpí značným zkreslením. Noční režim je úplně mimo. Ale čekal jsem to horší. ☺️
A S
A S
Ty reálný barvy, dynamic range a night sight u Pixelu jsou prostě bezkonkurenční
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Ještě dodám, ten processing stromů a trávy při tak malém snímaci, to je skoro až neuvěřitelný. Doufám, že ten chlapík, co dělal v Googlu soft foťáku a nedávno odešel, zakotvi u některého z předních výrobců. Pixely jsou/byly totiž jediný telefony, s kterýma lze důstojne fotit prirodu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze