Podle předpovědí se kompaktní iPhone vrátí na jaře 2020

6
Podle předpovědí se kompaktní iPhone vrátí na jaře 2020
  • Mohl by mít velikost displeje 4,7 palce
  • S velkými modely by mohl sdílet čipset a funkce fotoaparátu
  • Patrně však bude používat LCD displej

Posledním iPhonem, který bychom mohli nazvat kompaktním, je model s s označením SE, který sice dostal upgrade na aktuální iOS 13, ale přeci jenom je už na něm znát zub času. A jakmile se od kompaktních telefonů odvrátil Apple, následovali jej i ostatní výrobci.

Vyjádření analytiků pro nikkei.com však ukazuje, že bychom se mohli dočkat jeho následovníka. Co do velikosti by mohl být shodný s iPhonem 8, který má úhlopříčku 4,7 palce. Také je pravděpodobné, že Apple sáhne po levnějším LCD displeji a technologii OLED nechá vyhrazenu pro dražší přístroje. Se špičkou by však malá novinka mohla sdílet čipset a některé vlastnosti fotoaparátu.

Nový malý iPhone by se mohl představit už na jaře 2020, jakmile odezní první vlna zájmu o iPhony s jedenáctkou v názvu.

Diskuze ke článku
Mio
"A jakmile se od kompaktních telefonů odvrátil Apple, následovali jej i ostatní výrobci."
Tak tohle může napsat skutečně jen hodně omezený člověk zralý na psaní článků pro Aha! apod.
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
No, to je snad jasný každému, kromě redaktora
Mila
SE vzniklo díky špatným prodejům modelu 6S. Z přebytečného hw a starého šasi se zplácalo SE. Tady se vezme šasi z ip8, v lepším případě zmizí tlačítko a nahradí ho face id, v ideálním případě dají čtečku otisků pod displej. Uvidíme co za kočkopsa z toho vznikne. Každopádně bych tomu věřil, protože prodeje modelů X a Xs jsou slabé. Nejvíc se prodávají starší modely, nebo žádné a čeká se opět na levný iphone. Jinými slovy kompaktní.
Roman
Aby jim ty letošní jedenáctky vůbec někdo kupoval, pokud se zvěsti o SE2 potvrdí. Pokud by za něco stál a byl za rozumnou cenu, klidně bych zase iphone zkusil. To co je ale v nabídce nyní nechává chladné i mnohé jablečné nadšence.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze