Podle německé prověrky jsou telefony Xiaomi bezpečné

Podle německé prověrky jsou telefony Xiaomi bezpečné
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Německý úřad zkoumal údajnou schopnost telefonů Xiaomi cenzurovat obsah
  • Při auditu nenarazil na nic závadného

Na podzim se rozhořelo další kolo sporů mezi západními vládami a čínskými výrobci elektroniky. Namísto USA a Huawei však zde hlavní roli hrála litevská vláda, podle jejíchž informací měly být telefony od Xiaomi schopné cenzurovat uživatelský obsah, pokud se týče nějaký pro čínskou vládu kontroverzních témat, jako je svobodný Tibet nebo hnutí odporu.

V evropských verzích firmwaru měla být tato funkcionalita vypnutá, nicméně ji údajně mělo být možné na dálku zapnout. Bylo nasnadě, že se takové obvinění pokusí prověřit i instituce, které se sporu neúčastnily. Jednou z nich je i Spolkový úřad pro bezpečnost informačních technologií (BSI). Ten slovy svého mluvčího pro agenturu Reuters prohlásil, že není potřeba se nijak znepokojovat.

Během auditu nebyl kontrolní úřad schopen identifikovat žádné anomálie, které by vyžadovaly další šetření nebo jiná opatření, “ uvedl úřad. Tiskové oddělení Xiaomi pak zopakovalo své předchozí stanovisko: „Společnost Xiaomi je potěšena, že zveřejněné výsledky šetření německého Spolkového úřadu pro bezpečnost informací (BSI) potvrzují náš závazek pracovat transparentně, zodpovědně a s ohledem na soukromí a bezpečnost našich zákazníků jako nejvyšší prioritu. Ukázalo se, že dodržujeme všechny zákony EU a národní zákony o ochraně osobních údajů a bezpečnosti, stejně jako všechny platné normy EU pro zařízení. Vítáme výměnu informací s uživateli, regulačními orgány a dalšími zúčastněnými stranami, jako je BSI, protože jsme odhodláni neustále se zlepšovat a inovovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze