Podle ICT porušil Apple patent Samsungu: zakázal iPhony a iPady

40

Nekonečná patentová válka mezi Samsungem a Applem zaznamenala nečekaný obrat. Americká Komise pro zahraniční obchod (ITC) zakázala dovoz starších modelů iPhonů a iPadů do USA kvůli porušení patentu Samsungu. Pro ten je toto vítězství o to sladší, že se jedná o domácí půdu Applu.

Zákaz prodeje se týká pouze starších modelů iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 3G a iPad 2 3G, které však stále ještě Apple dodává americkému telekomunikačnímu operátorovi AT&T. Samsung tvrdil, že Apple v jejich případě porušuje hned několik patentů. Komise nicméně rozhodla, že se tak děje pouze v případě patentu na bezdrátovou technologii 3G, i to však stačilo na vydání zákazu.

Zakázané výrobky Applu.

Komise, tak zvrátila rozsudek z loňského září, kdy soudce James Gildey v tomto sporu, který se táhne od poloviny roku 2011, naopak rozhodl, že Apple žádné patenty Samsungu neporušil. Opatření nyní ještě musí do 60 dnů podepsat americký prezident Barack Obama. Pokud je v této lhůtě nevetuje, tak vstoupí v platnost.

Apple vyjádřil nad rozhodnutím ITC zklamání, ale nehodlá se vzdávat. "Jsme zklamáni, že komise zrušila své dřívější rozhodnutí, a máme v plánu se odvolat. Dnešní rozhodnutí nemá vliv na dostupnost produktů Apple ve Spojených státech," řekla mluvčí Applu Kristin Huguetová.

Naopak Samsung slaví a ve svém prohlášení nešel pro silná slova daleko. Uvedl, že ITC svým rozhodnutím potvrdila historii parazitování Applu na technologických inovacích Samsungu. "Náš desetiletí trvající výzkum a vývoj mobilních technologií bude pokračovat a i nadále budeme pokračovat v nabízení inovativních produktů zákazníkům ve Spojených státech," dodává Samsung.

Je tedy již nyní více než jasné, že tímto rozhodnutím patentové spory mezi oběma výrobci zdaleka nekončí.

Zdroje: bgr.com, wmpoweruser.com, allthingsd.com, usitc.gov, 9to5mac.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Mysak
tesař také neplatí lidem, kteří udělali židli před ním (hláška ze sociální sítě - Mark Zuckerberg).
kdyby raději samsung zamakal na designu a nevydával zbytečné peníze na soudy... Apple dřív, nebo později stejně soudní spory vyhraje. Apple vydá iPhone 5S s novou inovací a samsung bude bezhlavě kopírovat, stejně, jako se to stalo s inteligentní asistentkou Siri, poté samsung vydal S-voice. strategie samsungu není vyrábět lepší technologii, tou jsou Apple o několik kroků před nimi, ale snažit se zlikvidovat konkurenci pomocí soudů - toť samsung strategy... jsem majitelem Apple telefonu - k této firmě mám tedy více sympatií, než k samsungu, který jsem ale několik dní vlastnil (konkrétně SIII).
Matej
Jezisi, ty si ale zaslepeny fanatik ;-)
Matej
Sorry, to mala byt samozrejme reakcia na Mysaka.
doro
Mysak = hloupa apple iovecka :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze