Podle Elona Muska jedná Starlink o propojení satelitního internetu s iPhony

Podle Elona Muska jedná Starlink o propojení satelitního internetu s iPhony
Fotografie: Apple
  • Apple představil nouzovou satelitní komunikaci pro iPhony
  • Zatím není jasné, jakého satelitního operátora budou telefony využívat
  • Elon Musk však prozradil, že jeho tým Starlinku intenzivně jedná s Applem

Při uvedení nové řady iPhonů bylo asi nejzajímavější novou funkcionalitou nouzové připojení přes satelitní systém. Apple byl jako obvykle skoupý na technické detaily, dozvěděli jsme se pouze, že funkce bude spuštěna v listopadu na území USA a Kanady. O případné ceně nebo operátorovi prozatím nepadlo ani slovo.


Ještě loni se spekulovalo, že by se mohly použít družice Globalstaru. Avšak velký průlom v této oblasti přišel už v srpnu, kdy společnosti SpaceX a T-Mobile USA informovaly, že na konci příštího roku spustí systém, kdy družice nahradí běžné mobilní vysílače. Sice s omezenou rychlostí, ale nejenom pro případ život ohrožujících stavů.

Podobná jednání vede Starlink i s Applem. Musk ve svém tweetu označil inženýry z Applu jako „velmi chytré“ a nastínil, jak by propojení mohlo fungovat do budoucna: „Jisté je, že uzavření spojení z vesmíru do telefonu bude fungovat nejlépe, pokud se software a hardware telefonu přizpůsobí signálům z vesmíru, zatímco Starlink bude čistě emulovat mobilní věž,“ napsal Musk ve svém tweetu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze