Podívejte se, jak vypadá Android 5.0 na Samsungu Galaxy S5

20

Vypadá to, že se vlajková loď výrobce přeci jen dočká nové verze Androidu do konce tohoto roku. Dnes se totiž ukazují screenshoty modelu Galaxy S5, na kterém běží právě Android 5.0. Jak se tedy podařilo Samsungu zakomponovat svoji nadstavbu do této verze?

Už dříve byly na internet vypuštěny screeny, které znázorňovaly úplně počáteční verzi nejnovějšího Androidu na vlajkové lodi. Od té doby samozřejmě výrobce stále pracoval na vylepšení a hlavně na implementování nadstavby TouchWiz, aby seděla k novému designu. Nyní se můžeme podívat na další verzi, která se od předchozí poměrně dost liší. Na co nového se tedy můžeme těšit?

TIP! Přehled: jaká zařízení obdrží Android 5.0 Lollipop?
Screeny Androidu 5.0, porovnání se starší verzí

Na obrázcích můžete vidět porovnání s předešlou verzí. Většinou se jedná o grafická vylepšení, nově tu najdeme zamykací obrazovku jako u Galaxy Note 4, pozměněný vzhled systémového písma, nové animace, lištu Google Search na hlavní obrazovce nebo nové filtry v Galerii.

Screeny nového prostředí

Také zelené prvky z Androidu 5.0 byly změněny na modré, v nastavení nyní narazíte na nové ikonky a ve vypínacím dialogu byly zvětšeny mezery mezi možnostmi. Také aplikace Hudba, Hodiny a Kalkulačka přichází s vylepšeným vzhledem.

Zatím to však stále není finální verze, jelikož v nastavení nenajdeme označení Lollipop. I tak se oproti předešlé verzi jedná o posun, jelikož dříve bylo v informacích o telefonu uvedeno pouze Android L, nyní zde narazíme na označení Android 5.0. Není stále jasné, kdy přesně má aktualizace na telefony dorazit, díky tomuto pokroku by to už snad ale nemělo trvat dlouho.

Technické parametry Samsung Galaxy S5

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 70,5 × 8,1 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 1:54 hodin
Dostupnostduben 2014,

Zdroje: gsmarena.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Sam
Brrr, snad to Sony dotáhne trochu dál, pořád říkám, že u Samsungů je úplně jedno jaká verze androidu to je, protože to vždy spolehlivě zprasí tím otřesným touchwizem, zajímalo by mě jestli se ten maglajz líbí alespoň někomu doma v koreji. To tahá za oči už jen z těch screenshotů, blééééé. Přitom android5 je tak hezký.
rumik
Bud sem nalitej jak pica nebo nevidim rozdil
lollipop
"pozměněný vzhled systémového písma, nové animace, nové ikony", to má být killer feature, která by měla motivovat k upgrade na android 5? :D
Martin Kalný
Martin Kalný
ach jak sem rád že mám Nexus :) ale i tak je to rozhodně krok kupředu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze