Podívejte se, jak mohou vypadat noční fotky z Huawei P8

7

V pražské galerii Mánes proběhla včera večer slavnostní vernisáž s vyhlášením nejlepších fotografií soutěže #P8NocníSvet. Ceny v podobě smartphonů Huawei P8 předaly vítězům modelky z České Miss. Hlavní cenu 100 000 Kč vyhrála fotografie Filipa Petráka pořízená telefonem Huawei P8. Podívejte se, jak také může fotit mobilní telefon.

Cílem projektu #P8NocniSvet bylo vytvořit galerii kvalitních nočních fotografií pořízených (jakýmikoliv) chytrými telefony a následně z těch nejlepších fotografií uspořádat slavnostní vernisáž. Ta se uskutečnila 17. 9. 2015 v pražské galerii Mánes, výstava nejlepších fotografií potrvá na témže místě až do 17. 10. 2015.

Huawei P8

V rámci slavnostního vyhlášení bylo oceněno 11 výherců, a to vítěz souběžně probíhající soutěže v partnerství s projektem Week of Life Adolfa Ziky, tři vítězové #P8NocniSvet v každé z kategorií: „noční město a architektura“, „noční příroda“, „noční život a performance“ a absolutní vítěz napříč kategoriemi, který si získal 100 000 Kč – stal se jím Filip Petrák s fotografií pořízenou telefonem Huawei P8 s kreativním režimem malování světlem, který je specialitou právě Huawei P8. Také další autoři tento režim hojně využívali.

Absolutní vítěz – Filip Petrák

Absolutní vítěz Filip Petrák vyfotil výherní snímek svým Huawei P8

Noční příroda

1. místo (Jozef Malž), 2. místo (Michal Hejna)

Noční život

1. místo (Andrea Fuchsová), 3. místo (Ladislav CHládek)

Noční město

2. místo (Ivan Bumba)

Poznámka: všechny výše užité fotografie pochází ze smartphonu Huawei P8, který jsme v naší redakci již podrobili kompletní recenzi.

Huawei P8 – videopohled

Technické parametry Huawei P8

Kompletní specifikace
Konstrukce144,9 × 72,1 × 6,4 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetHuawei Kirin 930, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T624
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 680 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:00 hodin
Dostupnostčerven 2015, 12 999 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Marek
Noční město (2. místo) je natolik absurdní, až nechápu, jak je to možné. Nemá to špetku nápadu, stejná fotka je na internetu snad miliardakrát a upřímně ani kompozice není nic extra.
Grom51
Noční žviot TOP .. zbytek je hnus .. a absolutního vítěze fakt nechápu .. taková slátatnina ..
Petr
Soudruzi, nejde přeci o to jak Dobrá, nebo Špatná ta Fotografie je. Musíme se povznést na vyšší, tak nějak, řekl bych, globální úroveň. Jde o to ukázat, aby i ostatní soudruzi a soudružky, v jiných vesnicích, městech, ba i v SSSR - ano i tam a to se nebojím říci, viděli..... , že s tím naším výrobkem, se prostě vyhrává. Že i obyčejný rolník, tesař, soustružník, nebo referent, může se ve svém volném čase, po řádné práci, věnovat zálibám, které rozvinou jeho fantazii v čemž mu pomůže náš kreativní režim. Buďme shovívavý nejde o to kdo to vyhraje, ale aby se ukázalo, že s P8 to vyhraje :D
Stanislav Duben
Stanislav Duben
Druhé místo jsem při vyhlášení taky moc nechápal. Byly tam vystavené o moc lepší. První místo je hodně diskutabilní, myslím že tam byly minimálně dvě o moc lepší fotky a jedna z nich se ani neumístila mezi první tři v kategorii což je velká škoda.

Jinak pokud by někdo chtěl doladit své mobilní fotky v noci k dokonalosti, tak tady je ultimátní návod http://fotorady.cz/jak-fotit/22-rad-a-triku-pro-nocni-foceni-mobilem ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze