Naděje skomírá. Ani Galaxy Note9 možná se čtečkou otisků v displeji nepřijde

aktualizováno
Naděje skomírá. Ani Galaxy Note9 možná se čtečkou otisků v displeji nepřijde
  • Podle posledních zpráv Jižní Koreje se ani Note9 nedočká čtečky otisků prstů za displejem
  • Samsungu a jeho dodavatelé řeší stále mnoho problémů s přesností a kvalitou senzorů
  • Nasazení této technologie se tak kvůli její nedostatečné kvalitě opět údajně odkládá

Aktualizováno 14. 2. 2018

Galaxy Note9 měl být podle mnohých telefonem, který už na trh přijde se čtečkou otisků prstů v displeji. Už jsme si v podstatě mysleli, že jde o hotovou věc, ale nyní se z domovské Jižní Koreje ozývají jiné zprávy. Samsung podle všeho čtečku v displeji opět odložil a Note9 má tak mít opět tradiční kapacitní čtečku na zádech. Společnost prý spolupracuje na čtečce se svými dodavateli již přes dva roky, ale stále jsou velké problémy s přesností a odolností takového senzoru.

Přesnost a rychlost utrpí zejména u optických čteček, které musí rozpoznat váš otisk skrze samotný OLED panel. Ultrasonické čtečky sice problém s přesností nemají, ale jsou stále velmi drahé a podle všeho mají řadu vlastních problémů. I jim navíc trvá rozpoznat otisk déle než tradičním čtečkám. V současnosti je tak jediným oficiálně oznámeným telefonem stále pouze Vivo X20 Plus UD, který využívá optické čtečky od Synaptics.

Původní informace z 11. 10. 2017

Zásadně se zvětšující displeje a současně zmenšující se rámečky vedly ke nepopulárním krokům týkajícím se čtečky otisků prstů. Na pro mnohé ideální umístění v prostoru pod displejem již nezbyl prostor. Každý výrobce se s tím musel nějak vypořádat. Společnosti Samsung i Apple intenzivně pracovaly na umístění čtečky otisků prstů za displej, čímž by zůstalo zachováno vhodné umístění. Bohužel oba přední výrobci prozatím neuspěli a museli přistoupit k „plánu B“. Samsung čtečku „uklidil“ na velmi nevhodné místo zadní strany, zatímco Apple ji v případě iPhonu X zcela vypustil. Je však pravděpodobné, že tato forma zabezpečení neřekla své poslední slovo.

Podle analytika KGI Securities, Ming-Chi Kua, bychom se integrace čtečky otisků prstů za displej měli dočkat v příštím roce, konkrétně v případě Samsungu Galaxy Note9. To je pozitivní zpráva, nicméně nám naznačuje, že modely Galaxy S9 budou muset nadále přetrpět méně vhodné umístění této formy zabezpečení.

Zdroj: businessinsider.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Carda
To jsem teda fakt zvědavý jestli to dodrží a nebudou se zase na něco vymlouvat :D Letos to vypadá jen na čtečky vzadu tak že pro mě smůla jak jsem říkal musím čekat.
martin
Podaří jasně cena 2000€ a budete vsetci spokojni a kupite si note 12 ked to bude lacnejsie
DeX.DC
Tak uz mela byt v S8, Note 8 ted uz tvrdite, ze nebude v S9 a nakonec bude v Note 9. Co se na ty spekulace vys*at a psat o necem co je ted a co je v ceske republice??
Absolut NoFak
Lidi, ShitTsung se pokouší zabíjet děti už i v ČR. A u soudu mu to prošlo!
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/451290-bouchl-mu-mobil-u-soudu-neuspel.html

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze