Pochlubí se Samsung Galaxy S III indukčním nabíjením?

5

O připravované třetí generaci modelu Galaxy S nevíme oficiálně prakticky nic. Spekulace po internetu ale krouží takřka denně a nedávno jsme měli možnost spatřit také předpokládaný render nového smartphonu. Na vlně nových zpráv se ozývá i korejský zpravodajský web DDaily, který nabádá, že má Samsung v zásabě tajnou zbraň.

A o co že se má jednat? DDaily se prý od anonymních zdrojů dovědělo něco málo informací o tom, že chce Samsung do přístroje integrovat indukční nabíjení, která mu dovolí díky elektromagnetickým vlnám doplňovat energii bez nutnosti zdlouhavého a nepohodlného připojování nabíječky.

Rozhodně se nejedná o první přístroj, který by se tím pochlubil a na trhu je dostupná celá řada příslušenství, která toto umožní i stávajícím běžným telefonům. Spekuluje se navíc o tom, že by Galaxy S III nemusel ležet přímo na indukční ploše, což je ale vzhledem k současnému stavu techniky nepravděpodobné a jen obtížně proveditelné.

Pokud by se přítomnost indukčního nabíjení ukázala jako pravdivá, určitě by si Galaxy S III nastřádal další kladné bodíky. Můžeme-li věřit dřívějším spekulacím, oficiálního odhalení bychom se měli dočkat v květnu. Takže si počkejme.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Romualdo
Vypadá to na velmi dobrou funkci a do budoucna určitě velké plus.
Jen ty nové funkce a vymoženosti co má mít Galaxy S III o kterých se mluví nebudou levné.
remus
ještě že ne indukční plotnou, i když po zkušenostech s galaxií 2 a jejím přehříváním by se to mohlo nechat patentovat:D
loller
A účinost? Krom toho, tyto zvěsti bych bral na lehkou váhu, ještě nedávno se spekulovalo o fullHD displayi, a ejhle, ono je to "jen" 720x1280
Hadas
Já bych řekl, že 1280x720 je na 4,8" naprosto v pohodě (306 DPI) Lidské oko z 30cm nerozezná nic nad 300 DPI

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze