Pixel Watch od Googlu budou mít jeden kritický nedostatek. Týká se nabíjení

5
Pixel Watch od Googlu budou mít jeden kritický nedostatek. Týká se nabíjení
Fotografie: Google
  • Většina moderních chytrých hodinek podporuje kromě nabíjení skrze proprietární kolébku rovněž další možnosti bezdrátového nabíjení
  • Pro nedávno představené Pixel Watch to však neplatí

Bezdrátové nabíjení chytrých hodinek pomocí přibalené magnetické kolébky je běžnou praxí u všech moderních výrobců, někteří však navrch přidávají také možnost „skutečně“ bezdrátového nabíjení skrze Qi či alespoň nabíjení na základě technologie WPC (typicky hodinky Galaxy Watch od Samsungu).

V případě nedávno představených Pixel Watch od Googlu, které si již tak vysloužily kritiku za tlusté rámečky okolo displeje či použitý procesor, však bude nabíjení možné čistě s dodávanou kolébkou. Informaci pro 9to5google.compotvrdil mluvčí Googlu, který však zároveň uvedl, že u některých Qi bezdrátových nabíječek se zdá, že nabíjení hodinek funguje. Navíc uvádí, že může v některých případech naopak docházet k vybíjení hodinek namísto jejich nabíjení.

Pokud tak Pixel Watch položíte na bezdrátovou nabíjecí podložku či záda telefonu s podporou reverzního bezdrátového nabíjení, což mimochodem zvládají také novější smartphony Pixel, může se zdát, že se hodinky nabíjejí, ovšem ve skutečnosti dochází k jejich vybíjení. Důvodem je podle všeho velikost cívky pro bezdrátové nabíjení, která je jednoduše příliš malá.

Google Pixel Watch

Konstrukce41 × 41 × 12,3 mm, 36 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejOLED, 1,2" (384 × 384 px)
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
KonektivitaBluetooth: 5.0, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor294 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Martin Petráček
Martin Petráček
To mi teda tu většinu vyjmenujte.

Já nenašel žádné, které podporují Qi na standardních Qi nabíječkách.

Samozřejmě je to velká škoda a to bezdrátové nabíjení je tam pak úplně zbytečně, navíc je asi pomalejší než přímé připojení (kolébka s piny a magnetem) a ještě tam ten HW zabírá možná více prostoru...

Přitom se sluchátky problém není a Qi podporují bez problémů...
Jan Vláčil
Jan Vláčil
Watch 4 a Watch 5 Pro se taky na QI nenabiji. Reverzni nabijeni z telefonu pak funguje jak s cim, spis ne a vetsinou vyhradne bez pouzdra..
Jan Vláčil
Jan Vláčil
Tak mam na ruce pixel watch od vcera a battery share z pixelu 6 i 7 pro je nenabiji. Sice tam blikne nabijeci animace, ale moc se nedeje, nehlede na to, ze tvar reminku je stejne neumoznuje polozit na cokoliv rovnyho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze