Pictures Lab: nejlepší editor fotografií pro Windows Phone

1

Mobilní fotografování v posledních letech zaznamenalo obrovský vzestup. Ruku v ruce s tímto se pro jednotlivé platformy začaly objevovat aplikace, které se zabývají úpravami pořízených fotografií. Dnes si jednu takovou aplikace představíme. Jedná se o Pictures Lab, která běží na telefonech s Windows Phone.

Fotografii, kterou chcete upravovat, můžete buď přímo vyfotit v aplikaci, nebo si ji vybrat z galerie. Úpravy spočívají v tom, že na snímek aplikujete některý z 31 efektů a 13 rámečků. Různé efekty můžete aplikovat opakovaně.

Pictures Lab

Pictures Lab je po designové stránce rozdělen na tři základní obrazovky. O té první jsem se zmínil v předchozím odstavci, ta slouží pro výběr fotografie. Pohybem prstu směrem doleva se přesunete na druhou obrazovku s výběrem efektu. Líbí se mi, že v náhledu každého z nich je právě ta fotografie, kterou chcete upravit, máte tak perfektní přehled o tom, jak bude aplikovaný efekt zhruba vypadat. Společně s náhledem efektu je pod ním i jeho popis.

Pictures Lab

Efekt aplikujete velmi jednoduše, stačí si prstem nějaký vybrat. Na displeji poté uvidíte fotografii o něco větší, než je v náhledu. Je ale škoda, že nejde manuálně zvětšit o něco více, abyste si ji mohli prohlédnout detailněji.

Aplikací efektu ale úpravy nekončí, mnoho z nich můžete ještě "doladit". Stačí stisknout druhé tlačítko zleva ve spodní liště. V závislosti na konkrétním efektu se nabídne například možnost úpravy jasu, kontrastu, saturace, zaostření a podobně.

Třetí obrazovkou aplikace jsou rámečky. Jejich výběr probíhá totožně jako výběr efektu. I zde v seznamu rámečků vidíte malý náhled, jak bude ve výsledné fotce vypadat.

Pictures Lab

Jak už jsme psal v prvním odstavci, efektů můžete aplikovat více, stačí v menu zvolit funkci "add another effect". Mimo efektů umí ještě aplikace ořezat nebo otočit fotografii, k tomu slouží třetí ikonka zleva ve spodní liště.

Jakmile máte snímek upravený dle vašich představ, tak ho ikonkou diskety uložíte. V nastavení je možnost volby, jak se bude obrázek jmenovat (či spíše jeho počáteční prefix), jaká může být jeho maximální velikost a stupeň JPEG kvality.

Pictures Lab

Aplikaci Pictures Lab si můžete stáhnout z Marketplace nejprve zdarma a vyzkoušet si ji. Rozdíl mezi placenou verzí a verzí zdarma je ten, že neplacená verze neumí výslednou upravenou fotku uložit. Pokud se vám aplikace bude zamlouvat, zakoupíte ji na Marketplace za zhruba 70 Kč.

Jaký editor fotografií na Windows Phone používáte, je to Pictures Lab? Nebo víte o nějakém jiném programu, který toho umí více? Dejte nám vědět do diskuse pod článkem.

Hodnocení: 7/10

Diskuze ke článku
GentlemanCZ
K vyzkoušení určitě stojí aplikace Fhotoroom (to f v názvu není překlep ;)). Výborná aplikace s niž jsem vytvořil pár opravdu povedených upravených fotografií ;).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze