Pi Charger představuje lákavou budoucnost skutečně bezdrátového nabíjení

5
Pi Charger představuje lákavou budoucnost skutečně bezdrátového nabíjení
  • Společnost Pi slibuje již příští rok pravé bezdrátové nabíjení bez nutnosti položit zařízení na podložku
  • Nabíjení má fungovat až do vzdálenosti 30 centimetrů a klidně i pro 4 zařízení najednou
  • Současné telefony lze nabíjet díky speciálním krytům, přičemž budoucí zařízení, jako je třeba iPhone 8, už nepotřebují ani ten

Bezdrátové zařízení čeká možná již příští rok pořádná revoluce. Díky technologiím, jako je nové Pi, se totiž konečně skutečně oprostíme nejen od kabelů, ale možná i nabíjecích podložek, na které jsme si v posledních letech zvykali. Nová technologie funguje na bázi magnetického pole, které dokáže měnit úhel tak, aby vždy mířilo přímo na vaše zařízení až do vzdálenosti 30 centimetrů.

Zároveň byly k výrobě technologie využity stejné principy jako u Qi nabíjení, které už pár let známe a splňuje veškeré bezpečnostní regulace FFC. Klíčem k úspěchu je čistě speciální algoritmus, který bezpečně usměrňuje magnetické pole. Nabíjet bude přitom možné až 4 zařízení najednou na plnou rychlost, případně i více na pomalejší. Pohybovat můžete přitom s telefonem v jakémkoli směru chcete.

Základní Pi Charger má přitom podávat maximální výkon pro nabíjení až 20 W, přičemž maximální výkon na jedno zařízení je 10 W, ale taoto hodnota může být údajně zvýšena jinými komponenty. Pro nabíjení vašich stávajících zařízení bude muset být použit speciální Pi kryt, ale budoucí zařízení jako třeba letošní iPhony už jej nepotřebují. Cena samotné nabíječky nemá přesáhnout 200 dolarů (cca 5,5 tisíce korun) a dočkat bychom se jí měli již příští rok.

Zdroj: techcrunch.com, picharging.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Jako výhodu vidím i ochranu před nežádoucím otěhotněním skrze umrtvení spermií. Muhaha.
Holub
Zajímal by mě důvod, proč nepíšete o tom, že tento způsob nabíjení je kompatibilní i s řadou stávajících telefonů Android a to ani nemluvím o telefonech Lumia :-).

"The team says they’re using resonant induction here, or the same underlying concept that powers the Qi charging standard found in the new iPhones and many an Android phone. "

Že by se tato informace firmě Apple a zřejmě i redakci mobilnetu nehodila?
Petr Bašta
Petr Bašta
Tu je to jako na herních webech kde se denně bijou zastánci PC, XBOX a PS :) nechápu proč má určitá skupina neustále potřebu šít do Applu? Autor pouze napsal že nový iPhone nepotřebuje kryt na nabíjení a hned je z toho vlákno :)
Asi podobne jako když na nějakém auto webu otestuji novou škodu a přiřítí se stádo z Nošovic že je Hyundai lepší :D každý má rád něco jiného prostě.
K tématu, za mě velice zajímavá vychytávka. Mam note 4 a nemám wireless charger kit. Ale při nákupu nového telefonu určitě zohlednim kompatibilitu s tímto zařízením.
Ještě by tomu slušel nějaký aspoň trošku kvalitní reproduktor pro bezdrátové přehrávání hudby, třeba na usínání a nebo na chill po náročném dni a odpočinek v obýváku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze