Patří ke špičce? Takto fotí a natáčí nový Google Pixel 7

4
Patří ke špičce? Takto fotí a natáčí nový Google Pixel 7
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon je letos vybaven dvěma zadními fotoaparáty
  • Hlavní snímač má 50 megapixelů a samozřejmě optickou stabilizaci obrazu
  • Záznam videa je umožněn maximálně ve 4K rozlišení s 60 FPS

Pixely vždy platily za skvěle fotící telefony. Vynikaly kvalitními snímky nejen během dne, ale především v noci, kdy dokáží vykouzlit nebývale projasněné scény i ve chvílích, kdy lidské oko tápe v šeru. Za výsledky stojí nejen obstojné snímače, ale rovněž softwarová kouzla Googlu, respektive jeho aplikace Fotoaparát.

Google Pixel 7

V redakci pro vás aktuálně testujeme Pixel 7. Dva zadní fotoaparáty, kterými je Pixel 7 vybaven, jsou identické s Pixelem 7 Pro a rozhodně se řadí mezi to nejlepší, co můžete v těle mobilního telefonu nalézt.

Hlavní fotoaparát vás může zlákat 50megapixelovým rozlišením, optickou stabilizací a velmi rychlým vícesměrovým ostřením, které je navíc doprovázené laserovým autofocusem. Ve výsledku se můžete spolehnout, že zejména ve dne je fotografování Pixelem 7 okamžité, na nic se nečeká, což se samozřejmě kladně projevuje na perfektní ostrosti po celé ploše. Výsledné snímky mají také požadovaný dynamický rozsah a věrné barevné podání. Velmi dobře si Pixel 7 poradí i v noci či temných zákoutích, kdy společně s nočním režimem a umělou inteligencí otevře závěrku na několik vteřin a pořídí až nečekaně prosvětlený snímek, kde je minimum šumu a dostatek detailů

Ukázkové fotografie

Sekundární snímač s 12megapixelovým rozlišením je ultraširokoúhlý, nicméně šířka záběru je pouze 114°, což není mnoho a někdo, kdo je zvyklý na konkurenční snímače, může být mírně překvapen. Na každý pád i tento snímač produkuje kvalitní snímky po celé ploše. Ve srovnání s hlavním snímačem viditelněji zaostává až při fotografování v noci či interiérech, což je však pochopitelné.

Google Pixel 7 (testovací video) – 4K, 60 FPS

Velmi dobře si mobil vede i v případě záznamu videa, jehož vrcholem je 4K rozlišení a 60 snímků za vteřinu. Obraz je prokreslený a není roztřesený. I v průběhu záznamu můžete volně přepínat mezi oběma zadními snímači.

Google Pixel 7 256 GB

Rozměry155,6 × 73,2 × 8,7 mm, 197 g
DisplejOLED, 6,3" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 700 mAh, doba nabíjení: 1:37 hodin
Za zapůjčení Google Pixelu 7 děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.
Diskuze ke článku
Standa Jandečka
Standa Jandečka
No, když to porovnám s moji stařičkou S10, tak to zase takový zázrak není....
Alois Korčák
Alois Korčák
Všíml jsem si trochu fialový nádech na pravém okraji fotky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze