LinkedIn zůstane ve starší verzi i pro telefony s Windows (aktualizováno)

Aplikace LinkedIn se chystá přijít se zcela novou verzí, avšak v jejím případě je počítáno pouze se systémy Android a iOS. V prvních chvílích to vypadalo, že aplikace nebude paradoxně dostupná pro uživatele Microsoftu. Dle nejnovějších informací však bude starší verze aplikace nadále pro telefony s Windows funkční.

Aktualizováno 11. 1. 2017

Včerejší informace mohla uživatele služby LinkedIn poměrně vyděsit. Dnes nám však dorazila od zástupce LinkedIn týmu informace, že stará verze aplikace pro telefony s operačním systémem Windows Phone či Windows 10 Mobile bude nadále funkční, a to i po zmíněném termínu 15. ledna. Neměla by být nijak omezena její funkčnost. Původní zpráva se dle vyjádření týká pouze operačních systémů Android a iOS, které přejdou na novou verzi. Prozatím nejisté však zůstává, zda zůstane LinkedIn na telefonech s Windows pouze funkční, nebo jej bude možné po 15. lednu i nadále stáhnout z obchodu s aplikacemi.

Konkrétní znění upřesňujícího e-mailu

This morning you received an email to let you know that older versions of the LinkedIn app are being retired. The good news is that users of a Windows phone will not be affected and since our records show that you are accessing LinkedIn through the Windows version of the app, it was our mistake to include you in the earlier email. Older versions of the LinkedIn app on your Windows phone will continue to work normally.

Please accept our apology for the confusion.

The LinkedIn Team

Původní informace z 10. 1. 2017

LinkedIn začíná rozesílat informační e-mail, že ke dni 15. ledna ukončí podporu staré aplikace, která byla nahrazena novou koncem roku 2015. Na tom by nebylo nic zvláštního, avšak opak je pravdou. Stará verze totiž byla tou poslední, která podporovala mobilní Windows platformu, tedy zařízení bežící na operačním systému Windows Phone 8/10 Mobile. Nová verze aplikace je dostupná pouze pro platformy iOS (8.0 a vyšší, od iPhonu 5) a Android (4.0.3 a vyšší).

TIP: Microsoft kupuje sociální síť LinkedIn za 26 miliard dolarů

Microsoft a LinkedIn

Paradoxní je, že Microsoft je vlastníkem společnosti LinkedIn, i přesto to však vypadá, že mobilní uživatelé budou bez oficiální aplikace. Minimálně tedy do té doby, než Microsoft zjedná nápravu. Do té doby lze využít desktopovou, případně mobilní verzi.

Zdroje: linkedin.com

Diskuze ke článku
N6600
Dnes rano Microsoft poslal emailvsetkym uzivatelom LinkedIn na Windows Phone/Mobile, ze ich aplikacie sa to netyka. Umiera len verzia na starych verziach OS od Androidu a iOSu. Bolo by preto fajn, citat ten maily poriadne. Pretoze presne to tvrdil aj rmail pred tym. Hlavne, ze ste si kopli. Vy paradox...
Jenda Tangelmayer
Jenda Tangelmayer
njn, rychle mít článek ale fakt nejsou důležitá.
K
Windejsi jsou už dávno mrtvý, takže na tom není nic překvapivého a těm posledním zoufalcům co to ještě používají přece stačí prohlížeč.
David Novotný
David Novotný
Sice už jsem od Windows Phone / Mobile před 2 lety utekl k Applu, ale musím říct, že to je fakt na palici. Tohle by se za Steva Ballmera nestalo!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze