Oppo vylepší softwarovou podporu. Pro vlajkové modely slibuje 5 let aktualizací

3
Oppo vylepší softwarovou podporu. Pro vlajkové modely slibuje 5 let aktualizací
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Změna softwarové strategie se bude týkat vlajkových modelů roku 2023
  • Počítat můžeme se 4 velkými aktualizacemi a 5 lety bezpečnostních záplat

Dlouhé roky byl operační systém Android ztělesněním především mizerné softwarové podpory, přičemž čestnou výjimkou byly pouze Nexusy/Pixely od Googlu. V posledních dvou letech se však situace výrazně zlepšuje. Vše začalo před necelým rokem, kdy Samsung oznámil, že výrazně prodlužuje softwarovou podporu značné části svého portfolia. Majitelé v podstatě všech modelů od střední třídy výše mohou počítat se čtyřmi velkými aktualizacemi a 5 lety bezpečnostních záplat. To bylo do té chvíle zcela nevídané. Jihokorejský výrobce navíc vše umocnil tím, že hodlá příchod nových verzí systému ještě urychlit.

Pozadu následně nezůstalo ani OnePlus, které stejně dlouhou podporu jako Samsung přislíbilo alespoň pro vlajkové modely. Díky tomu se do zadních pozic odsunul Google, jehož podpora je přeci jen kratší. Pro nejnovější Pixely slibuje tři velké aktualizace a 5 let bezpečnostních záplat.

Nyní přichází s pozitivní změnou softwarových aktualizací také Oppo, které na informuje, že pro vlajkové lodě roku 2023 přichystá 4 velké aktualizace systému a nadstavby Color OS a navrch připojí 5 let bezpečnostních záplat. Dodejme, že závazek Oppa se výslovně vztahuje na vybrané vlajkové modely pro globální trhy. Zdá se tak, že se situace kolem aktualizací Androidu výrazně zlepšuje a nezbývá než doufat, že se k prvním výrobcům postupně připojí i další.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Na OPPO píši 4 velké aktualizace. Jen tak dál a i u střední třídy ideálně...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Počítat můžeme se 3 velkými aktualizacemi a 5 lety bezpečnostních záplat... Spíš 4 velké aktualizace..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze