Oppo šokuje dalším patentem. Co byste řekli na pohyblivou selfie kamerku?

2
Oppo šokuje dalším patentem. Co byste řekli na pohyblivou selfie kamerku?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Čelní fotoaparát by pomocí malého motoru mohl přejíždět zleva doprava a zpět
  • Využití by mohlo být pro fotografování z různých úhlů

Oppo patří mezi přední výrobce, a tak nepřekvapí, že čas od času experimentuje. Z poslední doby lze vypíchnout „žraločí“ Reno 10× Zoom. V budoucnu se však možná můžeme těšit na další zajímavosti. Ledacos naznačuje patent podaný k WIPO (Světová organizace duševního vlastnictví). V něm se díky nl.letsgodigital.org dozvídáme, že Oppo koketuje s pohyblivým čelním fotoaparátem.

Oppo

Prostor nad displejem by byl využit pro dráhu, po které by čelní fotoaparát mohl přejíždět sem a tam. Pohyb by zajišťoval malý motůrek. Říkáte si, že je to už vážně zbytečnost dnešní doby? Hlavní myšlenkou tohoto patentu je, že by díky pohybu fotoaparátu bylo možné pořizovat selfies z různých úhlů bez nutnosti hýbat s celým telefonem. Současně se nabízí možnost vytvoření 3D obrazu vašeho obličeje, a to aniž byste museli cokoliv dělat. Vše by zařídil telefon a posouvající se čelní fotoaparát. Posuvná čelní kamerka by tak měla vylepšit fotografie ve vertikálním režimu i případný režim panorama.

Oppo

Stejně jako u všech patentů je však nutné mít na paměti, že výrobce nepotvrdil žádné takové zařízení. Spousta technologických vymožeností si výrobci pouze patentují a nakonec nevyužijí. Je však zajímavé sledovat, jakými směry by se výrobci v nejbližších letech mohli vydat.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 17. 2. 2021 14:03
Ze je to absolutni zbytecnost. Ale patentuji se i vetsi hlouposti...
Spytihněv Kvasnica
Spytihněv Kvasnica
Tak pro 3d sken lze bez problémů použít buď nějaký 3d senzor jako u applu a huawei, nebo aspoň dvě stejné předníí kamerky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze