OnePlus 11 Concept na MWC 2023 ukazuje možnou budoucnost chlazení

OnePlus 11 Concept na MWC 2023 ukazuje možnou budoucnost chlazení
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Společnost prezentuje nový systém chlazení Active CryoFlux
  • Jde o tekutiny cirkulující tělem zařízení
  • Není jasné, zda se jej dočkáme i ve finálním telefonu

S prázdnou do Barcelony nedorazilo ani OnePlus, které přivezlo svou vizi možného budoucího telefonu, která je nazvána OnePlus 11 Concept. Je nasnadě, že design vychází z aktuální vlajkové lodi OnePlus 11. Na konceptu společnost prezentuje nový systém chlazení honosně nazvaný Active CryoFlux.

OnePlus 11 Concept

Ve své podstatě se jedná o systém chlazení na základě cirkulující kapaliny uzpůsobený malým rozměrům těla moderního telefonu. Základem celého systému je mikročerpadlo, které cirkuluje kapalinu mezi horní a spodní membránou telefonu. Systém potrubí odvádí teplo zejména z procesoru do zbylých částí telefonu, cestou tak dochází k ochlazování.

Výrobce uvádí, že systém dokáže snížit teplotu uvnitř telefonu až o 2,1 °C, což může přidat až 4 FPS během hraní náročné hry. O 1,6 °C klesne teplota při rychlém nabíjení, díky čemuž se celý proces může ještě urychlit.


Samotný telefon je mírně upravený, ale vychází z OnePlus 11. Výrobce však použil z části průhledný zadní kryt a různý podsvícení, která se dostala i do kruhového lemování modulu s fotoaparáty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze