OnePlus 10T láká na 150W nabíjení i povedený design. Jedna věc nám ale bude chybět

První dojmy včetně unboxingu
1
OnePlus 10T láká na 150W nabíjení i povedený design. Jedna věc nám ale bude chybět
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Z pravého boku zmizel posuvný přepínač zvukových profilů
  • Záda plynule navazují na fotomodul, což je praktické i líbivé řešení

Společnost OnePlus obohatila své portfolio o smartphone s označením OnePlus 10T. Novinka zaujme především rychlým 150W nabíjením, ale také výkonným procesorem Snapdragon 8+ Gen1 i velkým 6,7" AMOLED displejem. Jaké jsou naše první dojmy a co vlastně najdete v balení?

Včetně adaptéru, ale bez pouzdra

V pro OnePlus tradičně sytě červené krabičce najdeme kromě telefonu rovněž výkonný adaptér i napájecí/datový kabel typu USB-C/USB-C, který tak bez problémů připojíte například i do novějších vozů značky Škoda. Co se naopak v balení již nenachází, je ochranné pouzdro, které si tak budete muset samostatně dokoupit.

UNBOXING OnePlus 10T s ultra-rychlým nabíjením

Kromě obsahu balení pak zaujme i samotný design telefonu, který dorazil ve velmi povedené nazelenalé „Jade Green“. Díky světlému odstínu lesklá záda relativně dobře odolávají otiskům, jež tak nejsou příliš viditelné. Barevně sladěný se zády je i rámeček, který je tentokrát pouze plastový.

Posuvný přepínač zvukových profilů je pryč?

V oblasti rámečku si rovněž všimneme, že u tohoto modelu se již nenachází velmi praktický posuvný přepínač zvukových profilů, což byla dlouhodobě jedna z předností smartphonů OnePlus. Místo na pravém boku však našlo vypínací tlačítko, na levém pak kolébka hlasitosti. Potěší tak alespoň ochranné sklo Gorilla Glass 5 jak na zádech, tak na displeji. Fotomodul je osazen čtyřmi kruhy, v nichž najdeme fotoaparáty, ale také přisvětlovací LED kruh. Líbí se nám, že záda plynule navazují na fotomodul, což znamená, že se uživatelé nebudou potýkat s nevzhledným prachem usazeným mezi zády telefonu a fotomodulem. Co naopak zamrzí, je absence certifikace zvýšené odolnosti, kterou u konkurence v dané cenové kategorii již poměrně často vídáme.

Na čelní stranu OnePlus nasadilo 6,7" zobrazovací panel AMOLED panel, který má tenké rámečky i vcelku malý průstřel pro selfie kamerku. Maximální obnovovací frekvence činí až 120 Hz, stejně tak umí vykreslit více než jednu miliardu barev (jakkoliv je to vzhledem k omezením lidského zraku nepodstatné) a nechybí ani zabudovaná čtečka otisků prstů optického typu. Také jas se jeví jako zcela dostačující i pro používání venku během slunečného dne.

Ptejte se, co vás zajímá

OnePlus 10T spoustu zájemců naláká rovněž na výkon, který v tomto případě obstarává Snapragon 8+ Gen1 (nejvýkonnější čipset od Qualcommu) v doprovodu až 16 GB RAM a 256GB úložiště. Během testování se tak zaměříme nejen na hrubý výkon, ale pochopitelně rovněž na rychlost nabíjení či na to, jak novinka fotí.

OnePlus 10T 256+16 GB

Rozměry163 × 75,4 × 8,8 mm, 203,5 g
DisplejAMOLED, 6,7" (2 412 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 800 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Toho přepínače je škoda. Jinak koukám, že se vám dostal do ruky velmi brzo. Až spadl na ceně. Těch 17-18k bylo mimo. Teď 15k už je to lepší. Rozhodně lepší než některá naleštěná Čína za podobný prachy.

Rámeček vypadá skoro stejně jak u Nordu 2T...takže asi není kovový, že?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze