Ohebný Huawei Mate Xs 2 naživo! V čem se liší od předchozí generace?

4
Ohebný Huawei Mate Xs 2 naživo! V čem se liší od předchozí generace?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Srdcem telefonu je Snapdragon 888, potěší také aktualizovaná fotovýbava
  • Nová generace je lehčí o 45 gramů, menší jsou také rozměry
  • Otevřít jednou rukou Mate Xs 2 je však stále oříšek

Huawei dnes v Istanbulu oficiálně představil kromě tabletu s e-ink displejem či novými notebooky také nejnovější generaci svého prvního ohebného smartphonu. Jaký dojem v nás zanechal Huawei Mate Xs 2 naživo?

Ohebný Huawei Mate Xs 2 láká na řadu novinek

Nižší hmotnost, vyšší výkon

Již na první pohled je evidentní, že Huawei vychází konstrukčně ze svého předchůdce. Stále tak platí, že využívá displej na vnější straně, který je tak neustále v kontaktu s dlaní (či kapsou) uživatele. K otevření slouží tlačítko umístěné v blízkosti hlavních fotoaparátů, jehož stisknutím se displej částečně rozevře, poté je však již na uživateli, aby jej rozevřel kompletně. Jednou rukou tak Mate Xs 2 příliš dobře otevřít možné není, minimálně ne bez možnosti si zařízení o něco zapřít. Čelit budete rovněž ulpívajícím otisků.

Je také rozměrově o něco menší a o 45 gramů lehčí, což už je ve srovnání s předchozí generací citelná proměna. Zadní stranu v rozevřeném stavu tvoří vroubkovaný povrch, který je příjemný na dotek, rámeček je kovový.

Nově se selfie kamerkou

Vcelku zásadní upgrade obdržel vnější displej, který má sice o něco menší 7,8" uhlopříčku (předchozí verze měla 8" panel), zato však nabídne 120Hz obnovovací frekvenci. Výraznou novinkou je rovněž přítomnost zabudované selfie kamerky, která má široký rozsah a na snímky z ní se můžete podívat v chystaném fotočlánku. Zobrazovací panel se pak podle Huawei skládá ze čtyř vrstev, přičemž ta vrchní má zajistit zvýšenou odolnost.

Lepší fotovýbava

Nově je smartphone osazen 50Mpx True-Chroma kameru s 23mm ohniskovou vzdáleností a clonou f/1.8, což je rovněž jedno z vylepšení oproti předchůdci. Ve výbavě však neschází ani 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv s 13mm ohniskem a světelností f/2.2 či trojnásobný teleobjektiv o rozlišení 8 Mpx, 85mm ohniskové vzdálenosti a cloně f/2.4. Ten rovněž jako jediný z fotovýbavy disponuje optickou stabilizací.

Z 0 na 90 % za 30 minut a Snapdragon bez 5G

Co se výkonu a výdrže týče, spoléhá Huawei Mate Xs 2 na baterii o kapacitě 4 600 mAh s podporou 66W (drátového) nabíjení, pomocí něhož má být možné novinku nabít z 0 na 90 % za pouhých 30 minut. Rychlé nabíjení rozhodně přijde vhod také díky nasazenému čipsetu Snapdragon 888, který má dostatek výkonu na roky dopředu, zároveň si však při náročnějších operacích vyžádá velké množství energie.

Podívá se i k nám?

Huawei Mate Xs 2 byl již dříve představen na domácím (čínském) trhu, v tuto chvíli však stále není jasné, zda se podívá také na náš trh. O případném rozhodnutí začít na českém trhu ohebnou novinku od Huawei prodávat vás budeme informovat.

Huawei Mate Xs 2

Rozměry156,5 × 75,5 × 11,1 mm, 255 g
DisplejAMOLED, 7,8" (2 480 × 2 200 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB, nanoSD
Akumulátor4 600 mAh
Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Ja jenom doufam, ze redakce vi, ze vsechny tyhle Mate X(s), proste ty zvenku skladaci cinske telefony, nesly nikdy do prodeje!!! Tvrdil jsem to od zacatku a je o tom spousta clanku, ze slo jen o Potemkinovy telefony, aby jakoze zastinili Samsung, ale sly jen kratce do recenzi. Nez se logicky zcela podrel venkovni ohebny displej ......
Pc Wifi
Pc Wifi
nema 5G - prece po tomto ani v cine nikdo nemuze sahnout, kdyz tam je 5G pomalu smrtelne nutne bo LTE site padaji roky na hubu...

nadozivoti bez GPlay - ten jejich privat Hua shop nikdy nebude tak obsahly jako GPlay

Ale cena bude takova jakoby to vse melo, proste tento model nemuze snad nikde fungovat, ok mozna čajna, jakoze podporte domovskeho vyrobce... nicmene to asi taky nebude moc slavny.

Hua je ve slepe ulicce a neni z ni cesta ven, utnul bych to a venoval veskere usili do radoby odtrzeneho Honoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze