Oficiálně potvrzeno, Apple přechází na vlastní procesory

31
Oficiálně potvrzeno, Apple přechází na vlastní procesory
Fotografie: apple.com
  • První Mac s procesorem od Applu má dorazit ke konci letošního roku
  • Přechod Applu k používání vlastních SoC má trvat zhruba dva roky

Craig Federighi, senior viceprezident softwarové divize, potvrdil předešlé zvěsti o tom, že Apple přechází na vlastní procesory. Mac má nově využívat čipsety vyvinuté přímo Applem, což má uživatelům přinést vyšší úroveň zabezpečení, vylepšený výkon, vyšší energetickou úspornost, ale také množství dalších výhod. Toto rozhodnutí mají ocenit rovněž vývojáři, neboť se budou setkávat se stejnou architekturou napříč celým Apple ekosystémem, ať už jde o iPhony, Apple Watch, iPady nebo Macy.

Apple SoC

První Mac s vlastním procesorem by se měl objevit na trhu ke konci tohoto roku. Celkový přechod na využívání vlastních SoC cupertinský gigant odhaduje přibližně na dva roky. Za zmínku stojí také schopnost nových Maců nativně spouštět aplikace na iPhone a iPad. iOS, respektive iPadOS aplikace tak budou moci běžet spuštěné zároveň s macOS aplikacemi.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Zítra budou uklízet mrtvoly z chodníku pod ústředím Intelu buldozerem...
Petr
Konečně, čekal jsem na to dva roky co chci nahradit MacBook, teď to ještě par měsíců vydrzim než představí nejakej s vlastním procesorem.

Konečně opouští ten brak od Intelu. Jen lituji uživatele kteří jedou na Windows ti se hold budou muset nadále smířit s Intel/AMD a z toho plynoucích omezeních.
Covername
Mě spíš omezuje Windows 10 než Intel nebo AMD.😬 RIP W7.😔
End
Vlastní procesory? Takže TSMC už nebude dělat pro ně jo :D takové kecy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze