Samsung Galaxy S6 Active bude mít QHD displej (2× aktualizováno)

Samsung drží svoji tradici odolných variant TOP smartphonů už od modelu Galaxy S4, je tedy jasné, že se od oficiální premiéry modelu Galaxy S6 spekuluje, kdy nastane čas pro dalšího pokračovatele. Nyní se internetu objevily první snímky, které možnou podobu připravované novinky odhalují.

Aktualizováno 19. 5. 2015

Po několika dnech se objevuje další střípek z výbavy budoucího Samsungu Galaxy S6 Active, který ponese kódové označení SM-G890A. V otevřeném kódu se totiž objevila zmínka o rozlišení a my tak víme, že i odolná varianta bude disponovat QHD displejem (2 560 × 1 440 pixelů).

Aktualizováno 14. 5. 2015

Další den tu máme dokonce únik oficiálních tiskových fotografií, které prozrazují bílou a černou variantu. Dozvídáme se také, že v případě interní paměti bude možnost volby mezi 32 GB, 64 GB a 128 GB. V případě fotoaparátu bude k dispozici 16megapixelová kamerka s optickou stabilizací a na čelní straně 5megapxelová kamerka. Potvrzuje se i čtečka otisků prstů.

Samsung Galaxy S6 Active

Původní informace ze 13. 5. 2015

Už od modelu Galaxy S4 Samsung souběžně nabízí také odolnou variantu svého „aktuálního smartphonu“, nejinak by tomu mělo být i pro letošek. Hned po oficiální premiéře Galaxy S6 se začalo spekulovat, kdy a jestli novinka vůbec spatří světlo světa, nyní však začínají unikat snímky, které podobu a existenci jako takovou více přibližují realitě. Podle fotografií Samsung opět vsadil na velice masivní záda, která zřejmě po vzoru Galaxy S6 nebude možné vyměnit. Odolnost by měla být definována dle certifikace MIL-STD-810G, respektive vůči vlhku, dešti, prachu, soli a také teplotním změnám.

Chystaný Samsung Galaxy S6 Active

Co se týče funkční výbavy, kromě chybějící čtečky otisků prstů, která by vzhledem k zamýšlenému zacházení nebyla zcela vhodná, bude výbava nekompromisní. Zahrnovat tedy bude osmijádrový procesor Exynos 7420 vlastní výroby, 3 GB paměti RAM, 16Mpx fotoaparát a také senzor tepové frekvence. Zachován by měl být rovněž i displej s úhlopříčkou 5,1palce a s QHD rozlišením. Radost by měla udělat také baterie, jejíž kapacita by měla povyskočit na 3 500 mAh. Rozměrově se novinka samozřejmě trochu zvětší, asi nejvýraznější změnou bude tloušťka 9 milimetrů.

Samsung Galaxy S4 Active a S5 Active

Dle aktuálních informací by se měla připravovaná novinka objevit nejdříve v USA u operátora AT&T (čemuž napovídá i branding na zadní straně telefonu). Na ostatní trhy by se měl telefon podívat později, jestli se ovšem novinka dostane oficiálně i na tuzemský trh bohužel vůbec není jisté.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Honzík
Je to takové nepěkně ošklivoučké.
jirka
Lepší nepěkně ošklivoučké a na dva dny, než ta klasická S6 s 2600mAh :D
Aleš Bursa
Bude fungovat tento mobil i v Evropě a ČR včetně LTE?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze