Odlehčené Redmi K30i přijde o 2 fotoaparáty, jeden vzadu a jeden vpředu

5
Odlehčené Redmi K30i přijde o 2 fotoaparáty, jeden vzadu a jeden vpředu
Fotografie: slashleaks.com
  • Do řady K30 přibude zřejmě cenově nejdostupnější zástupce
  • Hlavní lákadlo by se mělo točit kolem podpory sítí 5G

Na sklonku loňského roku jsme se dočkali Redmi K30 a když bylo v březnu představeno vylepšené Redmi K30 Pro, mohli jsme celou řadu brát jako kompletní. Nejnovější únik od slahsleaks.com, který byl však již smazán, však hovoří ještě o variantě Redmi K30i. Zatímco dříve písmeno „i“ mohlo znamenat mírně vylepšené varianty, u Redmi tomu bude právě naopak. Uniklý obrázek se nakonec podařilo zachytit skrze notebookcheck.net.

Z obrázku je patrné, že novinka přijde hned o dva fotoaparáty. Zmizí jeden na čelní straně, výrobce s největší pravděpodobností obětuje snímač pracující s hloubkou ostrosti, zachována tak bude jen běžná kamerka. Změny se udály také na zadní straní. Modul se čtyřmi fotoaparáty je pryč a nově zde sídlí jen tři snímače, z čehož dva jsou menšího průměru. Je nasnadě, že hlavní 48megapixelový bude zachován a doplní jej dva fotoaparáty pro práci s hloubkou ostrosti a makro. Na místo původního čtvrtého fotoaparátu se přestěhovala přisvětlovací LED.

Hlavní tahák Redmi K30i má tkvět v podpoře sítí 5G, kdy by se tento telefon měl stát v letošním roce jedním z nejlevnějších, který se podporou nejmodernější mobilní sítě bude moci pochlubit. Spekuluje se o ceně pod hranicí 8 tisíc korun s daní.