Skládací Xiaomi Mix Fold 2 s obří pamětí se blíží. Ukáže se již ve čtvrtek

aktualizováno
Skládací Xiaomi Mix Fold 2 s obří pamětí se blíží. Ukáže se již ve čtvrtek
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Oba displeje telefonu mají mít 120Hz obnovovací frekvenci
  • Výkon zajistí Snapdragon 8 Gen1+

Aktualizováno 9. 8. 2022

Druhá generace skládacího Xiaomi s ohebným displejem dorazí již pozítří. Na sociální síti weibo.com to oficiálně potvrdil samotný výrobce, když oznámil premiéru 11. srpna. Dokonce se dočkáme i více novinek, například sluchátek a tabletu Pad 5 Pro. Je zajímavostí, že ohebný telefon Xiaomi odhalí jen den poté, co tak učiní Samsung.

Xiaomi Mix Fold 2

Původní informace z 25. 7. 2022

Xiaomi již spřádá plány na druhou generaci svého skládacího telefonu. Budoucí Xiaomi MIX Fold 2 nyní uniklo skrze certifikační úřad TENAA, došlo tak k odhalení některých prvků výbavy. V prvé řadě je zřejmé, že telefon bude mít ohebný vnitřní displej a dále klasický venkovní zobrazovač. Poměr stran bude 10,3:9 u vnitřního panelu, respektive 21:9 u vnějšího. Výkonu má být dostatek díky procesoru Snapdragon 8 Gen1+.

Nouzi nebudete mít ani o paměť. 12GB operační je velkorysá, stejně tak 1TB úložiště. V nabídce má být i 512GB varianta. Vítané bude i svižné nabíjení výkonem 67 W, nicméně stále neznáme kapacitu baterie. Ve hře je nasazení 200megapixelového fotoaparátu na zadní straně. Na další informace si ještě budeme muset počkat. Otazníky se vznáší i nad dostupností, protože první generace se například v Evropě oficiálně nikdy nenabízela.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Když nebude v EU tak škoda, ale co už.. Snad nasadí normální cenu, ale zatím se mi líbí Oppo find N. Snad se dočkám rollable..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze