Odborníci z Oxford Economics analyzovali dopad společnosti Huawei na evropskou ekonomiku

13
Odborníci z Oxford Economics analyzovali dopad společnosti Huawei na evropskou ekonomiku
  • Společnost v Evropě rovněž provozuje celkem 23 výzkumných zařízení ve 12 zemích
  • Za rok 2018 Huawei v rámci dodavatelského řetězce nepřímo přispěl celkem 168 miliard korun

V rámci konference Huawei Innovation Day naše redakce navštívila rovněž přednášku Petera Collingse ze společnosti Oxford Economics, kde analyzovali dopad společnosti Huawei na evropskou ekonomiku.

Ačkoliv to na první pohled nemusí být patrné, Huawei v Evropě zaměstnává desítky tisíc zaměstnanců. Podle průzkumu Oxford Economics podpořila společnost celkem 169 700 pracovních pozic, z toho 13 300 stálých zaměstnanců, 76 100 smluvního personálu v jednotlivých pobočkách Huawei v Evropě + dalších 80 300 pracovních míst v evropských firmách v rámci celosvětového dodavatelského řetězce Huawei.

To se pochopitelně projevilo i na celkovém příspěvku Huawei k evropskému HDP, které lze považovat za ukazatel výkonnosti ekonomiky. Za rok 2018 Huawei v rámci dodavatelského řetězce nepřímo přispěl celkem 6,6 miliard eur (168 miliard korun), což představuje 82% nárůst oproti roku 2014. Přímý příspěvek pak činil 2,5 miliard eur (64 miliard korun) a indukovaný příspěvek 4,9 miliard eur (125 miliard korun). Průměrný meziroční nárůst dopadu společnosti Huawei na evropské HDP činí 19 %.

Společnost v Evropě rovněž provozuje celkem 23 výzkumných zařízení ve 12 zemích a výzkumný program zahrnující 140 evropských univerzit – zaměřený na vše od bezdrátových technologií po optiku, cloud computing a nové materiály.

Diskuze ke článku
KK
Pořád je to menší zlo než tady mít povolené špionážní zařízení komunistické Číny.
Anonym
A kolik ten výzkum asi stal?
Janek
Konečně jeden rozumný závěr nezatížený připitomělou politickou propandou, která nemá v současnosti žádné opodstatnění. Lživé neustálé omíláné lži o špehovaní jsou zcela směšné v porovnání jakým způsobem jsou giganti typu Google, Apple, Microsoft, Facebook a další vázáni na administrativu Spojených států. Web je plný zpráv o získávání osobních údajů uživatelů těmito subjekty, ale vina je jen na úspěšné kapitalistické čínské firmě, která dokázala že umí. A to je hlavní důvod politické štvanice administrativy USA a jejich lokajů proti této firmě. Naštěstí i v Evropě se našlo několik odvážných, kteří chápou realitu a nepodlehnou laciné politické agitace z dob první studené války.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze