Obnovení portfolia: představeny chytré hodinky Pebble 2 a Time 2

2

Na trhu s chytrými hodinkami je společnost Pebble již poměrně ověřeným hráčem. Dnes se rozhodla z části obnovit své portfolium představením zbrusu nových modelů Pebble 2 a Pebble Time 2. Oba decentně mění design a ponechávají si dlouhou výdrž na jedno nabití či odolnost proti vodě.

Pebble 2 a Pebble Time 2
Pebble 2 (vlevo) a Pebble Time 2

Se dvěma novinkami se dnes vytasila společnost Pebble. Po takřka třech letech se nástupce dočkal původní model Pebble a dále také starší model Time. Obě novinky pokračují v nastoleném designovém směru výrobce a nabízení podobné funkce. Výrobci by nicméně přišlo vhod, aby došlo ke zlepšení prodejů. Od počátku k dnešnímu dni totiž Pebble prodalo jen 1,8 miliónů chytrých hodinek.

Pebble 2

Nový základní model sází na hranaté tvary a jeho vzhled bude téměř jistě budit kontroverzi, neboť působí možná až příliš nezvykle a pro některé uživatele ošklivě. V každém případě půjde o chytré hodinky s černobílým e-paper displejem, který bude neustále zobrazovat veškeré praktické informace. O jeho ochranu se postará sklíčko Gorilla Glass. Pebble nasazuje také novou verzi svého operačního systému. Na těle hodinek se objeví například mikrofon pro diktování SMS zpráv. Zadní strana bude domovem pro senzor srdečního tepu, který vám jej bude měřit 24 hodin, 7 dní v týdnu.

Pebble 2

Řemínek k hodinkám bude mít šířku 22 milimetrů. Dostane se také na aplikace, které budou sledovat veškeré vaše fitness aktivity a nebude chybět ani zaznamenávání vašeho spánku a vyhodnocování jeho kvality formou grafu. Vhod jistě přijde také odolnost proti vodě, a to až do 30 metrů. Pebble 2 budou vybaveny baterií, která na jedno nabití vydrží až 7 dnů. Cena Pebble 2 by měla začínat na 99 dolarech (přibližně 2 400 Kč bez daně), přičemž dostupnost je plánována na září 2016.

Pebble 2

Pebble Time 2

Pro náročnější uživatele bude připraven model Pebble Time 2, který přímo naváže na staršího zástupce Time. Sdílí s ním více zakulacený vzhled, který již vypadá poměrně k světu. Kvitujeme nasazení většího barevného displeje, díky čemuž zmizely nepříliš vzhledné rámečky kolem displeje, která na starší generaci byly skutečně velké. Displej narostl o 50 % (rozlišení o 80 %) a ve výsledku si tak na fyzicky stejně velkém zařízení přečtete více textu. Samotné tělo hodinek je z nerezové oceli a k dispozici bude černá, stříbrná nebo zlatá varianta.

Pebble Time 2

Také vyšší model nabízí na svém těle mikrofon pro diktování textu. Dostalo se rovněž na senzor srdeční frekvence, který je neustále v činnosti. I v tomto případě se můžete spolehnout na odolnost proti vodě až do 30 metrů. I přes velký a barevný displej je zachována velká úspora energie, což se promítá do velmi slušné výdrže 10 dnů na jedno nabití. Vyšší model by měl stát 169 dolarů (zhruba 4 000 Kč bez daně), avšak počkáme si na něj. V prodeji se objeví nejdříve v listopadu 2016.

Pebble Time 2

Zdroje: engadget.com, theverge.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Filip
Je to můj subjektivní názor, ale vypadají opravdu dobře! :D I ta cena není nějak přehnaná..display větší..to by mohlo být fajn :)
Madoxxx
Souhlasím. Hlavně ty ,,Pebble Time 2,,....velmi zajímavé za ty peníze. Měl jsem Pebble Time a teď mám Pebble time steel a jsem velmi spokojený....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze