LG V20 nabídne výměnnou baterii, modularitu ne (6× aktualizováno)

Jihokorejské LG potvrdilo příchod dalšího klíčového modelu. Ponese název V20 a jak se dalo čekat, zařadí se mezi špičku letošního roku zejména díky výkonnému Snapdragonu 820, ale ani ostatní specifikace určitě nezklamou. Aktuálně již známe rovněž pravděpodobnou podobu očekávané novinky, včetně předpokládané ceny.

Aktualizováno 5. 9. 2016

Do představení nového LG V20 zbývá pouhý den, ale přesto zde ještě máme únik a nové a poměrně cenné informace. Nejnovější produkt jihokorejské společnosti nenabídne modularitu jako současná vlajková loď G5. Můžeme spekulovat, zda za tímto krokem stojí mizerné prodeje LG G5, avšak připojovat si rozšiřující moduly k V20 nebude možné. Alespoň to tvrdí server CNET Korea, který však současně informuje o tom, že baterie telefonu bude nadále uživatelsky vyměnitelná. Pokud se však potvrdí odhady, půjde o poměrně krkolomné řešení. Dle vytvořených renderů, které se mají základ na reálném svědectví, bude nutné sundat polovinu zadního krytu a následně ještě bradu telefonu. Na kolik bude toto řešení spolehlivé, si musíme ještě počkat.

LG V20 – údajný způsob výměny baterie uživatelem

Aktualizováno 25. 8. 2016

Známý únikář Evan Blass má na svědomí níže přiložený render, na kterém můžeme údajně vidět finální podobu chystaného LG V20. Překvapí, že vzhled čelní strany není nijak nápaditý a současně se příliš nepodobá žádnému ze současných modelů jihokorejského výrobce. Opět však vidíme i sekundární displej, který je řešený obdobně jako u modelu V10. Stále platí, že k představení by mělo dojít 6. září.

LG V20

Aktualizováno 24. 8. 2016

LG dnes vydalo další tiskovou zprávu, která úzce souvisí s chystaným modelem V20. Dozvídáme se, že po zvukové stránce bude model V20 výsledkem spolupráce mezi LG a B&O Play, což je známá společnost, která se soustředí na přenosná audio zařízení. LG V20 má dle vyjádření LG nabídnout co nejkvalitnější a současně přirozený zvukový výstup. Samotný prezident společnosti B&O Play, Henrik Taudorf Lorensen, dokonce uvedl, že v novém smartphonu od LG budou uživatelé svědky zvuku, který ještě nikdy dříve neslyšeli. Přímo v základním balení také každý uživatel obdrží sluchátka od B&O Play. V telefonu pak bude k dispozici několik tématických tapet opatřených logem B&O Play.

Aktualizováno 16. 8. 2016

Do oficiálního představení LG V20 zbývá pár týdnů a začínají unikat informace o tom, kdy a za kolik se novinka začne prodávat. Podle posledních informací bude cena nastavena na 650 dolarů, tedy zhruba 19 000 Kč včetně DPH. Do prodeje by se novinka měla dostat již 14. září v USA, další trhy budou následovat postupně.

Aktualizováno 9. 8. 2016

Do představení nového LG V20 nám zbývá necelý měsíc. Zatímco představu o výbavě jsme již měli, dnes se můžeme prvně podívat na pravděpodobnou podobu. Za únikem několik renderů, na kterých má být viděno LG V20, stojí Twitter účet @OnLeaks. Odhaluje se celokovové tělo s minimálními rámečky. Displej bude samozřejmě dle očekávání velký, úhlopříčka by se měla dostat na 5,7 palce. Na zadní straně se objeví po vzoru LG G5 duální fotoaparát. Celkové rozměry zařízení se pak podobají současnému modelu V10 a budou činit 159,5 × 78,1 × 7,7 milimetrů. Zmíněný fotoaparát nicméně bude bohužel vystupovat nad okolní povrch.

Pravděpodobná podoba LG V20

Aktualizováno 4. 8. 2016

LG na nic nečeká a již rozeslalo pozvánky na oficiální představení chystané novinky V20. O připravovaném modelu známe už spoustu informací. Například i to, že by mělo jít o první telefon s nejnovějším Androidem 7.0 Nougat. Světovou premiéru si LG V20 odbude v úterý 6. září 2016 v San Franciscu. Pozvánka je doplněna také o slovní spojení „Play More“, za kterým se však může skrývat mnohé. Spekuluje se, že by LG mohlo ukázat také řešení virtuální reality na platformě Daydream, které je partnerem.

LG V20

Původní informace ze 2. 8. 2016

LG V20 spekulace

Necelých 24 hodin po oficiálním potvrzení LG V20 jsem se dočkali prvních úniků ohledně specifikací. Očekává se 5,5palcový displej s Full HD displejem. To je zajímavá zpráva, jelikož loňské LG V10 mělo velký 5,7palcový displej s 1440 × 2560 pixely. Pohánět má V20 čtyřjádrový procesor Snapdragon 820 a grafika Adreno 530. RAM se má dostat na hodnotu 3 nebo 4 GB a interní úložiště má být k dispozici v 32GB nebo 64GB variantě s možností rozšíření pomocí microSD karet až o 256 GB. O přítomnosti sekundárního displeje jako u loňské V10 zatím nepadlo ani slovo.

Hlavní fotoaparát by se měl tentokrát vyhoupnout až na 20 Mpx a přední kamerka dosáhne na 8 Mpx. O přítomnosti duálních předních kamer ve stylu V10 opět zpráva mlčí. Co potěší je přítomnost USB C konektor, který bude mít na starost dobíjení velké 4 000mAh baterie. Takto velká kapacita v kombinaci s nižším Full HD rozlišením displeje by mohla zadělat na skutečně dobrou výdrž baterie.

TIP! Recenze LG V10 – Dva displeje v originálním balení

Loňské LG V10

Pokud telefon skutečně přijde na trh v září, bude stát proti Samsung Galaxy Note 7 a novým iPhonům.

Zdroje: sedaily.com, slashgear.com, phonearena.com, social.lge.co, androidauthority.com, pocketnow.com, cnet.co

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Nooo vyzerá to zaujímavo, najmä to zníženie nezmyselného QHD rozlíšenia a zvýšenie kapacity akumulátora.
Ondřej
Začínám se připravovat k velkému potlesku. Ještě nezapomenout na vyměnitelnou baterii s bezdrátovým nabíjením a cenou pod 15 táců, tak rozbíjím prasátko a běžím objednávat.
pet
pro mne zase zasadni vaha a rozmery. kdyby to bylo mensi a lehci nez lg g3 tj pod 145 mm na vysdku a pod 145 g a melo infraport, bezdratove nabijeni a konecne systemova tlacitka pod displejem! tak bych uvazoval

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze