O2 postihl výpadek sítě. Nemusíte se dovolat

aktualizováno
1
O2 postihl výpadek sítě. Nemusíte se dovolat
Fotografie: o2.cz
  • Nejstarší český operátor se při pondělku potýká s výpadkem sítě
  • Někteří zákazníci mohou mít aktuálně problém se spojením hovorů

Aktualizováno 24. 4. 2017 14:35

O2 postupně problémy se sítí řeší a nyní už by se měla většina zákazníků opět bez problémů dovolat. Problémy zatím přetrvávaly jen v jižní části Prahy, ale i ty se nyní podařilo vyřešit. O2 také oznámilo, že dnešní výpadek hodlá kompenzovat tak, že za každý neuskutečněný hovor pošle prostřednictvím své firemní Nadace O2 peníze na dobročinné účely.

Původní informace z 24. 4. 2017 10:50

Využíváte služeb mobilního operátora O2 a máte od dnešního rána potíže s hlasovými hovory? Pak není problém na vaší straně. Operátor se potýká s blíže nespecifikovanými potížemi, což potvrdil skrze svůj Facebook. Problémy se mají týkat především hlasových hovorů, kdy nemusí dojít ke správnému spojení po vytočení čísla. V tuto chvíli se tak někteří uživatelé nedovolají vůbec nikam a potvrzují to ohlasy například z Český Budějovic, Prahy, Plzně či Karlových Varů. Naopak někteří uživatelé z Kladna, Zlína či Liberce problémy s hovory nemají. Přímo operátor nám potvrdil, že se výpadky mohou týkat středních, západních a jižních Čechách a také části Prahy.

Operátor současně připomíná, že v případě nouze a potřeby využít tísňové linky, je nutné vyjmout z telefonu SIM kartu. Telefon se pak přihlásí do dostupné sítě a na tísňovou linku 112 se dovoláte.