O které Apple produkty projevili Češi v loňském roce největší zájem?

O které Apple produkty projevili Češi v loňském roce největší zájem?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Uhodnete, která kategorie vzrostla meziročně nejvíc?
  • Data přináší reseller Apple produktů, společnost iWant

Rok 2021 potvrdil, že prodeje značky Apple v ČR setrvale rostou. Prémiový reseller produktů značky Apple, společnost iWant, zveřejnil přehled růstu zájmu o jednotlivé produkty. O které byl mezi zákazníky největší zájem?

Zákazníci utratili za Apple produkty celkem o 23 % víc peněz než rok předtím. Nejvíc v roce 2021 vzrostla kategorie sluchátek AirPods – Češi za ně utratili o polovinu více peněz než v roce 2020. Další produkty jako iPhone, iPad a Apple Watch pak zaznamenaly růst prodejů zhruba o 20 %.

Klíčový byl závěr roku, v němž se potkává vánoční sezóna s nabídkou nových produktů. Ty Apple tradičně představil v září (řada iPhonů 13, Apple Watch 7 a nová generace iPadů) a v říjnu (MacBook Pro, AirPods). Dobře se prodávalo před Vánoci včetně posledního víkendu. V něm meziročně nejvíc rostla sluchátka AirPods o 60 %, iPad o 36 % a Apple Watch o 22 %.

Lidé ale nakupovali také mezi svátky od 25. do 31. prosince. Zatímco předloni byly povánoční prodeje ovlivněny zavedenými restrikcemi proti šíření koronaviru, letos si zákazníci pro novinky do obchodů přišli a utratili proti roku 2020 2,5× více. Většina novinek byla navíc bez problémů dostupná, proto se enormně dařilo všem klíčovým kategoriím jako iPhone, iPad, Mac, Watch a AirPods.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze