Nový Sony Xperia Tablet S oficiálně: kovový, tenčí a výkonnější

3

Po úniku prvotních informací a obrázků se připravovaný tablet Xperia Tablet S konečně oficiálně odhaluje na prezentaci Sony, pořádané dnes v rámci výstavy IFA 2012. Uživateli má nabídnout ještě tenčí a stylovější design, výkonný hardware a propracované online služby.

Oficiální obrázky přístroje Xperia Tablet S

Před necelým půlrokem se na českém trhu objevil velmi zajímavý tablet od Sony s názvem Tablet S. Upoutal především extravagantním designem a slušným spektrem služeb, u nás bohužel z větší části nedostupných. Slabší hardware jej však stáhl mezi průměr a jediná naděje uživatelů se upírala do jeho nástupce. Ten byl nyní se vší parádou odhalen na výstavě IFA 2012 a podle prvních informací lze soudit, že se jedná přinejmenším o hardwarový skok kupředu, který si všichni přáli.

TIP: Přečtěte si recenzi na předchůdce Sony Tablet S.

Opět zahnutý list

Od původního modelu urazil kus cesty i design. Ten si stále zachovává velmi stylový vzhled zahnutého listu, lze však spatřit určité změny. Tělo je nyní tenčí, zadní zahnutá strana byla navíc zkrácena o podstatný kus a zůstává pouze v horní části. Celé tělo je navíc nově hliníkové, zatímco předchůdce holdoval plastu. V bočních stranách pak zůstávají ovládací tlačítka a porty, které byly chytře schovány i u předchůdce. Displej si ponechal úhlopříčku 9,4 palce a rozlišení 1280 x 800 pixelů, nově však přináší technologii OptiContrast, speciální pokrytí pro extrémně nízké tření a voduvzdorný kabátek.

Nový Xperia Tablet S společně s novou sérií smartphonů

Z hardwaru ještě musíme zmínit výkonný čipset Tegra 3 se čtyřjádrovým procesorem, který se postará o bezproblémový chod. Chybět nebude ani slot pro paměťové karty microSD, infraport pro bezdrátové ovládání jiných zařízení a Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich už v základu. Sony navíc slibuje aktualizaci na Jelly Bean krátce po startu prodejů.

Tablet by měla pohánět baterie o kapacitě 6000 mAh, která sice nepatří mezi nejlepší svého druhu, tablet by ale měl spotřebovávat relativně málo energie.

Bonusy do kapsy

Sony samozřejmě připravuje pro tablet unikátní online služby, jako jsou obchody Music Unlimited, Video Unlimited či služba PlayMemories, v České republice však nejspíše vůbec nebudou dostupné. Velmi lákavě zní dodatečné příslušenství, které se k tabletu budete moci dokoupit. V prodeji bude například dokovací klávesnice, držák, ochranné kryty či dokovací reproduktor.

Dodatečné příslušenství k tabletu

Sony Xperia Tablet S se začne celosvětově prodávat 7. září letošního roku, předobjednávky by měly startovat ještě dnes. K dispozici bude pouze verze s Wi-Fi a 16, 32 nebo 64 GB interního úložiště. Cena by se měla pohybovat v závislosti na zvolené paměti mezi 9 000 Kč s daní (16 GB), 11 000 Kč s daní (32 GB) a 14 000 Kč s daní (64 GB).

Technické parametry Sony Xperia Tablet S

Kompletní specifikace
Konstrukce174,4 × 239,8 × 11,9 mm, 585 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 9,4" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30L, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2012, 10 990 Kč

Zdroje: sonymobile.com

Diskuze ke článku
Martin
Neviem sa dočkať!! Tegra, ICS a nádherný dizajn. Určite bude môj.
freeman
Ja viem nie je všetko o rozlíšení ale aj tak predstaviť novinku ako bombu s rozlišení 1280 x 800 pixelů je oproti IPadu 3 s 1536x2048 úplne k smiechu. Hlavne ak si uvedomíme koľko si bude pýtať Sony za tento tablet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze