Samsung Galaxy A6s se blíží. Uniká jeho pestrobarevná podoba

2× aktualizováno
Samsung Galaxy A6s se blíží. Uniká jeho pestrobarevná podoba
  • Ve výbavě se objeví téměř 6palcový displej s Full HD+ rozlišením
  • Výkon má zajišťovat procesor Snapdragon 660/710
  • Dostane se i na duální fotoaparát
  • O výrobu by se překvapivě neměl starat Samsung

Aktualizováno 15. 10. 2018

Po několika dnech se nám do rukou dostaly první snímky, které by měly odkrývat vzhled Samsungu Galaxy A6s (kódové označení Phoenix). Má se jednat o vůbec první smartphone s logem Samsungu, který si nebude společnost vyrábět sama. Vzhled se podobá novinkám Galaxy A7 či Galaxy A9, avšak v tomto případě je nasnadě, že bude Galaxy A6s minimálně zpočátku dostupný pouze na čínském trhu.

Samsung Galaxy A6s

Aktualizováno 3. 10. 2018

Po pár dnech se chystaný Samsung odhaluje o něco více. Mělo by se jednat o model Galaxy A6s. O výbavě nic nového nevíme, přesto jedna zajímavost vyplula na povrch. Novinku by totiž neměl vyrábět sám Samsung. Jihokorejský výrobce se snaží řešit konkurenceschopnost s čínskými výrobci a dle současných informací zadá výrobu Galaxy A6s externímu dodavateli. Mělo by se jednat o firmu Wintech, která spolupracovala například s Xiaomi. Samsung by si od toho mohl slibovat nižší náklady.

Původní informace z 1. 10. 2018

Samsung se aktuálně pokouší oživit své portfólio střední třídy. Důraz je kladen na větší počet zadních fotoaparátů. Nedávno jsme se dočkali představení Galaxy A7 (2018) s trojitým zadním fotoaparátem, na obzoru je zřejmě telefon se čtyřmi zadními fotoaparáty a certifikací TENAA aktuálně prošel Samsung SM-G6200, který má mít na zadní straně dva fotoaparáty s 12 a 2 megapixely. Další výbava má stanout na 5,99palcovém displeji s Full HD+ rozlišením.

Slušná nadílka by se měla objevit pod kapotou. Počítat můžeme s procesorem Snapdragon 660, případně s novějším Snapdragonem 710. Operační paměť nabídne velkorysých 6 GB a pro vaše data má být připraveno 64/128 GB místa. Systém obstará Android 8.1 Oreo a čtečka otisků prstů bude na zadní straně. Dle uniklých fotografií se však zdá, že poměrně vysoko. Celkové rozměry zařízení se zastaví na hodnotách 156,14 × 76,4 × 8,39 milimetrů. Do těla se dostane baterie s kapacitou 3 300 mAh. U konektivity potěší LTE a především NFC pro mobilní platby.