Nový prohlížeč pro Symbian^3: první informace

Internetový prohlížeč v nové verzi Symbianu^3, se takřka neliší po funkční stránce, od prohlížeče ve starší verzi Symbianu 5th edice. Inženýři v Nokii jsou si toho dobře vědomi, pracují na vylepšené verzi prohlížeče, který bude mít přehlednější uspořádání prvků, svižnější odezvu a další nové prvky.

Nový prohlížeč vylepšuje řadu věcí. Například adresový řádek se nyní nachází logicky v horní části stránky. Nově je možné vidět na pozadí stránky, které jsme navštívili. I samotný adresový řádek prošel změnami, nyní je přehlednější a umožňuje lépe pracovat s návrhy, vyhledávat stránky či odkazy. Dřívějši odkazový řádek nahradily dvě virtuální klávesy pro otevření historie. Asi nejviditelnější změnou je propracovaná podpora multi-touch gest. Pomocí gest je tak možné se při prohlížení webových stránek pohybovat zpět či dopředu a provádět jiné úkony.

Oficiální fotografie - Nokie N8
TIP: Nezapomeňte si přečíst recenzi nejočekávanější Nokie letošního roku Nokie N8

Vylepšený internetový prohlížeč by měl být součástí nové aktualizace v jednom z příštích firmwarů, které budou určeny pro Nokii N8, případně i jiné modely, pracující na nové verzi Symbianu. Na internetu bylo původně k dispozici video, ukazující změny naživo. Nokia však zasáhla a video je nyní již staženo.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze