Nový procesor od MediaTeku zvládne až 16GB RAM a hodí se na hry

2
Nový procesor od MediaTeku zvládne až 16GB RAM a hodí se na hry
Fotografie: MediaTek
  • Procesor MediaTek Dimensity 820 bude zvládat připojit dvě SIM karty k síti 5G
  • Navrch dostal další grafické jádro

MediaTek na svých webových stránkách představil svůj nejnovější mobilní procesor Dimensity 820. Přímo navazuje na o něco starší Dimensity 800, od něhož se liší jen v několika drobnostech. Nadále se jedná o procesor se 7nm výrobním procesem, který disponuje čtyřmi jádry Cortex-A76, avšak tentokrát jsou přetaktována na 2,6 GHz oproti 2,0 GHz u Dimensity 800. Menší čtyři jádra Cortex-A55 jsou stále taktována na 2,0 GHz.

Grafický procesor Mali-G57 dostal nově jedno jádro navíc, díky čemuž by se jeho výkon měl navýšit natolik, aby zvládal obnovovací frekvenci 120 Hz ve hrách. Samozřejmě za předpokladu, že koncové zařízení bude vybaveno patřičným displejem. I přesto je procesor nadále limitován rozlišením Full HD+. Maximální hodnota operační paměti bude činit 16 GB.

Zásadní novinka se objevuje v oblasti konektivity. Nový Dimensity 820 zvládne práci se dvěma SIM karty, přičemž obě budou moci být připojené k síti 5G. U Wi-Fi si budete muset vystačit se staršími standardem 5 a Bluetooth je podporováno ve verzi 5.1.