Nové ThinkPady řady T a L: pro práci uděláme vše

6

Další várka novinek z řad ThinkPadů od Lenova se týká především starých známých pracantů. Lenovo inovovalo řadu T, která v sobě kombinuje tu nejlepší odolnost a výkon a řadu L, jež patří k té univerzálnější pro každého. Nové notebooky plynule navazují na předchozí modely a vylepšují výkon.

Řada T

V této řadě se nám objevil jako základní model T470. Dle prvního čísla jde snadno rozpoznat, že se jedná o 14palcový notebook, jehož tělo plní certifikaci MIL-SPEC. Notebook má v pase pěkných 20 mm a váží pod 1,5 kg, což na odolné tělo a skvělé komponenty není tolik. K nim může patřit i dedikovaný grafický čip NVIDIA GeForce 940MX. Portová výbava je bohatá a nechybí ani rozhraní Thunderbolt či IR kamera pro přihlášení pomocí Windows Hello. Výdrž by se měla pohybovat okolo 18 hodin.

Lenovo ThinkPad T470s
Lenovo ThinkPad T470s

Další novinkou je ThinkPad T470s, který je tenčí a lehčí – zkrátka „slim“ verze. Samotná baterie se musela zmenšit na úkor rozměrů a nabídne tak okolo 10 hodin bez nabíječky. Tato novinka bude k sehnání i ve stříbrném provedení.

TIP: Lenovo představilo nové ThinkPady: maratonec, Yoga a univerzál

To model T470p s nejnovější generací procesorů, možností mít až 32 GB RAM (DDR4) a dedikovaným grafickým čipem NVIDIA GeForce 940MX, nabídne možnost dokování, jež zvedla hmotnost na cca 1,8 kg. Lenovo slibuje výdrž až 12 hodin.

Lenovo ThinkPad T570
Lenovo ThinkPad T570

Dalším modelem, tentokrát pro vyznavače větších notebooků, je ThinkPad T570 s 15,6palcovým displejem. Oproti původní generaci se zmenšily rozměry a přibyla možnost volit i 4K displej. Těšit se jinak opět můžete na Thunderbolt 3 a IR kameru pro Windows Hello.

TIP: Recenze Lenovo ThinkPad X1 Carbon '16 – Stvořen k produktivitě

ThinkPady řady T by měly přijít v průběhu prvního kvartálu příštího roku. T470 a T570 za cenu v přepočtu od 29 tisíc korun. Užší verze T470s pak bude dostupná od 35 tisíc. Model T470p přichází s cenou od 33 tisíc. Ceny jsou přepočítány i s DPH.

Řada L

V řadě L se objevují dva nové kousky. ThinkPad L470 a L570, které padnou do noty především podnikovým zaměstnancům. Odlišují se velikostí displeje – 14 a 15 palců a nabídnou dvě různé rozlišení dle konfigurací. Volit můžete TN panel s HD či IPS displej Full HD rozlišením. Menší T470 nabídne až 12 hodin výdrže na jedno nabití a také přepínatelnou grafiku AMD.

Lenovo ThinkPad L570
Lenovo ThinkPad L570

Lenovo ThinkPad L470 bude dostupný od března za cenu od 779 dolarů, což je po přepočtu přibližně 24,5 tisíc s DPH. Větší L570 pak od 909 dolarů, to je asi od 29 tisíc i s DPH.

Zdroje: notebookreview.com, notebookcheck.net

Diskuze ke článku
zzjte
Specifikace neodpovídají cenám, ta odpovídá základním konfiguracím které, jak bývá u Lenova zvykem jsou v podstatě nepoužitelné (rozlišení a kvalita displeje, hdd atd.)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
"Portová výbava je bohatá ..."
Portová výbava je úplne štandardná :)
Tomáš
Vidím dobře DVD mechaniku?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze